Lifestyle

Mindenki odavan a szőkékért!

Sajnos a csokoládék nekem is a gyengéim, sokszor szoktam különlegességeket megkóstolni, igazából nincs is kedvencem, lehet fehér, töltött, gyümölcsös, nugátos, alkoholos…mindegyiket szívesen megízlelem. A ChocoMe márka tavaly több nemzetközi versenyen is debütált a fehércsokis különlegességeivel, ezért úgy döntöttek, hogy készítenek egy olyan kreációit, melyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

nyito

A jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben csatlakozott a francia Valrhna csokoládé vállalat negyedik csokoládétípusa, a szőkecsokoládé. Ízében a  fehércsokolodádéra hajaz egy kis karamell ízzel kiegészítve, ami a bonyolult elkészítési folyamatának köszönhető (a tejpor megégetése nélkül karamellizáják a cukrot).

ChocoMe RF112

Ezt a képen látható különlegességet nemrég kóstoltam és ha kérdeznétek se tudnék válaszolni arra, hogy milyen volt, mert egyszerűen csak annyit mondanék, hogy isteni és különleges. Fő alkotóeleme az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó dió, mely kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással teszik roppanóssá, amit tonkababbal fűszerezett szőkecsokoládés folyamba mártanak.

entrée

A szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé összeállításokat is érdemes szemügyre vennetek, ezekben az ízekben kaphatóak, bár a legtöbbnek még nem is hallottam az összetevőiről, ezért meg kell kóstolni őket:

Maldon só – fekete szezám-szicíliai mandula, Tonkabab – tört kakaóbab – szicíliai mandula, Füstölt só-pekándió-liofizált karamell, Etióp Yirga kávé-Piemonte-i mogyoró-liofiziált karamell, Fekete só-pekándió-kesudió

carré

Végül, de nem utolsó sorban jöhetnek a legújabb szőkecsokoládéval készített összeállítások, melyeknél szintén megjelennek a különleges összetevők, mint a Maldon só, a Füstölt só, a Fekete só, a Fekete szezámmag, a Liofiizált karamell. Nekem már összefutott a nyál a számban, úgyhogy nem is boncolgatnám tovább ezeknek a finomságoknak a sokoldalúságát, inkább megrendelem őket online és várom, hogy már a számban olvadozzanak!