Gasztro, Lifestyle

Mini Nespresso Boutique nyílt a Balaton felett

Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban. Itt mutatkozik be júliusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme, amelyben a Nespresso Professional biztosít különleges kávékínálatot.

Nespresso

Nespresso és a csúcsgasztronómia már régóta kéz a kézben járnak: világszerte több száz Michelin-csillagos étteremben a márka professzionális kávéit kínálják, és vannak olyan kávéritkaságok is, amelyeket kifejezetten csak ezeken a vendéglátóhelyeken próbálhatnak ki a kávérajongók. Palágyi Eszter hamarosan nyíló szigligeti éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costes-ben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumour-ban.

Nagyon fontos, hogy egy különleges étkezést olyan élménnyel zárjunk, amely után azt érezzük, hogy valami különleges történt velünk, valami egyedi ízélmény élhettünk át. Ilyen lehet például egy csésze kávé, amelynek kiváló minősége és gazdag aromái összhangban állnak a feltálalt fogások kifinomult ízvilágával. Ezért választjuk újra és újra a Nespresso Professional kávéit” – mondta Palágyi Eszter, aki szerint a márka széles választéka olyan szabadságot ad a séfeknek, amellyel minden egyes ételhez az ahhoz legjobban illő kávét párosíthatják, a kapszula pedig minden körülmények között megőrzi a kávé aromáját és frissességét.

Nespresso

A kapszulás rendszer előnye, hogy az éttermekben is könnyen és gyorsan készíthetünk állandó, magas minőségű kávékat, akár többféle tejes receptet is. Kínálatunk különböző ízvilágú és a világ legjobb termőterületeiről származó kávékból áll, így a vendégek úgy választhatják ki az ételekhez legjobban illő kávét, mint egy pohár bort a borlapról. Ráadásul ez egy fenntartható kávémegoldás, hiszen a Nespresso már szinte a teljes értékláncán karbonsemlegesen működik, rengeteget tesz a kapszulák újrahasznosításáért, és az etikus beszerzés által gondoskodik a kávé hosszútávú jövőjéről is” – tette hozzá Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

Júliusban a Szigliget Várudvarban megnyílt a Nespresso első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetjük a kedvenc Nespresso kapszuláinkat, új kávégépünket és kávézási kiegészítőinket a balatoni nyaralásunkhoz, így a pihenés alatt is élvezhetjük a különleges kávéélményt, akár hűsítő jegeskávék formájában is. Az új Mini Boutique mellett található Nespresso kávézó kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.

Nespresso

A Várudvarban debütál továbbá a Magyarországon saját étteremmel idén bemutatkozó Rácz Jenő új street food koncepciója, a “Nem rossz”. A Michelin-csillagos Costes is kitelepül hamburger és grill ételeivel, a Nudli pedig a legkedveltebb magyaros tésztaételeinkből hoz ízelítőt. A nápolyi pizzák mestere, a Digó Pizza is saját, fatüzelésű kemencéjével lesz jelen az egész szezonban. Az édesszájúakat pedig Kató néni kürtöskalácsa és az Unicone télifagyija várja.

Mi már leteszteltük a helyszínt és fantasztikus ízorgiában volt részünk. Ha tehetitek, akkor látogassatok el ebbe a gasztronómiai paradicsomba és élvezzétek ki a mesés táj és a gasztronómiai találkozását!

___