Lifestyle

Mit tehetünk, hogy a foltos vagy elhasználódott ruhák millió ne végezzék hulladéklerakóban?

Gondoltad volna, hogyha a ruháinkat csak 10%-kal hosszabb ideig hordanánk Európában, 3 millió tonna szén-dioxiddal és 150 millió liter vízzel kevesebbet használnánk fel évente. A szeptembertől kapható új Ariel Allin1 PODS mosókapszulák az Ariel eddigi leghatékonyabb termékei. Környezetkímélő mosás mellett is hatékonyan távolítják el a foltokat és a szemmel nem látható szennyeződéseket, használatával a ruhák hosszabb ideig tűnhetnek újnak.

Egyértelmű, hogy a ruhák használat közben szennyeződnek. Egy emberről átlagosan naponta 20 gramm elhalt hámsejtés 0,5-1 liter izzadság távozik, amely többnyire a ruháinkon végzi. Ha a szennyeződéseket nem vagy nem megfelelően távolítjuk el, egyre jobban láthatóvá válik, amely a ruha szálait mikroszkopikus szinten tapadóvá teszi. Ez ragasztóként működik, azaz a szennyeződés szennyeződést vonz, így az idő múlásával a foltok egyre erősebben láthatóvá válnak. A látható és szemmel láthatatlan szennyeződés az oka annak, hogy ruháink egy idő után színüket vesztik, elszürkülnek.

Az új Ariel Allin1 PODS mosókapszula hatékony a látható és láthatatlan szennyeződéssel szemben már az első mosás alkalmával, akár hideg vízhasználat és energiatakarékos mosás esetén is. A mosókapszula gyorsan oldódó filmréteggel rendelkezik, amely a tisztító, felületaktív anyagokat már a mosás kezdetétől a megfelelő időben bocsátja ki, és a mosás teljes időtartama alatt folyamatosan tünteti el a szennyeződést.

Te már kipróbáltad?