Gyerek

Most kell tenni: Zöldebb iskolát a gyermekeinknek!

Egy átlagos általános iskolás gyermek szabadidejének legalább a felét, minimum napi 6–8 órát tölt az iskolában, ahol nemcsak a pedagógusok és a barátok, de maga a környezet is fontos befolyással van gondolkodására, érzelmeire, fejlődésére. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy benyomások érik, milyen értékeket sajátít el ez idő alatt. A környezettudatosság növelése a társadalom és különösen a legfiatalabb generációk számára fontosabbá vált, mint valaha: számos kihívással küzdünk a Földön, úgy, mint az erőforrások kimerülése, a hulladékkezelés, a károsanyagkibocsátás és még sok más.A fenntartható és környezettudatos fejlődés ezért már nemcsak egy elméleti tézis, amiről beszélni kell, hanem egyike a bolygónkat érintő legfontosabb kérdéseknek. A környezet védelme mindennapjaink fontos része lett, ezért a zöld gondolkodásra való nevelés, a környezetbarát értékek elsajátítása létfontosságú a gyermekek számára.

A P&G és az ALDI mindezt szem előtt tartva augusztus 19-én elindította Zöldebb iskolát! nevű közös, jótékonysági programját. A 6 hétig tartó kampány célja, hogy a résztvevők által kiválasztott nyertes iskola udvarát, játszóterét zöldebbé, környezetbarátabbá tegyék, és ezáltal hozzájáruljanak a gyerekek zöldre való neveléséhez. A két nagyvállalat célul tűzte ki, hogy országos programjukkal elősegítik az iskolák környezettudatosabb gondolkodását, felhívják a figyelmet a fenntartható fejlődés és a zöld értékek jelentőségére, valamint támogatást nyújtanak a gyerekeknek, szüleiknek és pedagógusaiknak mindennapjaik zöldebbé tételére.

Játsszatok Ti is, íme a játék lépései:

  1. Vásárolj legalább egy P&G, azaz Ariel, Lenor, Jar, Old Spice, Pampers, Head&Shoulders, Gillette, Always, Blend-a-med terméket az ALDI üzletekben! A játékban résztvevő termékek teljes listája elérhető a Játékszabályzatban.
  2. Regisztrálj a zoldebbiskolat.hu weboldalon!
  3. Töltsd fel a vásárlását igazoló blokk adatait és a számlán szereplő, játékban résztvevő termékek darabszámát!
  4. Ne felejtse el csatolni a blokk fotóját, mert a szavazatod anélkül nem lesz érvényes!
  5. Válassz ki a listából egy általad támogatott iskolát, és add le szavazatodat. Ahány termék szerepel a számlán, annyi szavazat jár a kiválasztott iskolának!
  6. A játék végén a legtöbb szavazatot elnyert iskola 3,5 millió Ft értékű támogatást kap környezetbarát játszótér felújítására, zöldebbé tételére!

A játék időtartama: 2018. augusztus 19. – szeptember 30.

HAJRÁ!:)