Lifestyle

Nespresso x Edinas paper

Január 18-tól lenyűgöző művészi alkotást tekinthetnek meg a kávérajongók a Nespresso Andrássy úti üzletének kirakatában. A márka Németh Edina papírinstalláció-tervezővel közösen álmodta meg a Boutique-ot díszítő különleges művet, amelyben az apró papírelemek látványos egységgé állnak össze. A részletgazdag installáció a márka fenntarthatósági törekvéseit szimbolizálja, és arra hívja fel a figyelmet, hogy apró lépésekkel óriási változások érhetők el.  

Nespresso Andrássy úti üzletének kirakata

A Nespresso alapfilozófiája szerint akár egyetlen csésze kávé is pozitív hatással lehet a világra, és apró lépésekkel is óriási változások érhetők el, ha a Földünk jövőjéről van szó. Ezért a márka összefogott Németh Edina papírinstalláció-tervezővel, az Edinas paper megálmodójával, hogy egy apró elemekből álló, látványos alkotás által jelenítsék meg a Nespresso fenntarthatósági értékeit.

Az Edinas paper csapata olyan installációt tervezett az Andrássy úti Boutique kirakatába, amely első látásra is erős üzenetet hordoz, ám a lényeg mégis a részletekben és a másodlagos üzenetben rejlik. Az alkotás jelképezi azt, hogy milyen sok területen kell változtatni ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el, és milyen sokat számítanak környezettudatos cselekedeteink.

Németh Edina

Úgy gondolom, hogy a Nespresso és az Edinas paper nagyon hasonló szemlélettel áll a világhoz, hisz mindkettőnk tevékenységét az alapos tervezés és a sok-sok olyan építőelem határozza meg, amelyek a nap végén egy egésszé állnak össze. Épp úgy, mint a Nespresso fenntarthatóság irányába tett cselekedetei.” – jellemzi Németh Edina az együttműködést.

A Nespresso nemrég bejelentette, hogy 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz. Ennek elérése érdekében a márka a teljes értékláncán tovább csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, és fenntartható forrásból származó energiával működteti a Nespresso Boutique-okat. A Nespresso kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek. Emellett pedig fákat telepítenek a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzik, illetve támogatással és befektetéssel segítik a minőségi ellensúlyozó projekteket.

Legújabb fejlesztésével a Nespresso elérte, hogy a hazai vásárlók több mint 99%-a hozzáférjen valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőséghez. Rendelés esetén ugyanis már nemcsak a futárnak adhatjuk oda a használt kapszuláinkat, hanem a Magyar Posta átvételi pontjain és a Pick Pack Pontokon is leadhatjuk őket.

___