Gyerek, Lifestyle

NYERJ ORBIT ajándékcsomagot és tudj meg mindent a rágozási tévhitekről!

A fogápolással kapcsolatban gyakran merül fel a kérdés, hogy „Miért kell annyit foglalkozni a fogkőtisztítással és fogmosással, amikor az ősemberek nem törődtek ezzel, mégis egészséges fogaik voltak?”. Ez egy egyszerű, de érdekes megközelítése a témának, amit összevonhatnánk azzal is, hogy a 20. Század elején az emberek várható élettartama 31 év volt, ma pedig szinte már kezdenek el igazán élni az emberek…:)

sexy-gum nyito

Nem tudom, hogy Ti mit tapasztaltok, de én azt látom, hogy a modern életmód és ezzel együtt a táplálkozási rituálék is teljesen rossz irányban haladnak. Egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk, amik szebbnél szebb csomagolásban kaphatóak, tele cukorral, tartósító szerekkel és borzalmas adalékanyagokkal. Korábban nem tulajdonítottam annak jelentőséget, hogy elolvassam a termékek hátulján található kis címkék az összetevőkről, de ma már erre is veszem a fáradtságot és megdöbbentő, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaznak. A megoldás igazából nem más, mint minél több nyersanyag fogyasztása és bámilyen hihetetlen, de az étkezések közötti cukormentes rágógumik használata. Egy vidám és színes formában álmodtam meg Nektek az Orbit rágógumijait, amiben jól láthatjátok, hogy minden korosztály és ízvilág kedvelői számára bőven akad választék, rengeteg finomságot rágcsáklhatunk.

2016-05_nora_orbit_1200x700_jav13

Igazából bármit eszünk, szénhidrátbevitel történik, amely a fogszuvasodás kialakulásának az egyik jelentős oka. Ezekből az anyagokból a baktériumok melléktermékként savat képeznek, amely károsítja az alacsony PH-ra érzékeny fogfelszínt. Ha megfelelő időn belül a plakksavak PH-ja megemelkedik, például cukormentes rágógumi fogyasztása révén, akkor az semlegesíti a savat és a folyamat megáll. Ugye milyen egyszerű és logikus a rágók használatának a jelentősége?

2016-05_nora_orbit_1200x700_jav1

Tudom, hogy a mai napig sokan ellenzik a rágógumik nyamnyogását, mégis azt gondolom, hogy a rengeteg cukros dolog közül inkább válasszunk egy finom, cukormentes finomságot, amivel még megvédhetjük a fogaink épségét is! Illetve az is fontos, hogy mikor rágózunk, mert vannak bizonyos etikettek, amiket be kell tartani, például megbeszélés közben, sportolásnál vagy állásinterjún szigorúan tilos.

2016-05_nora_orbit_1200x700_jav12

Ha szeretnél NYERNI egy Orbit meglepetéscsomagot telis tele finomságokkal, akkor csak a következőket kell tenned:

  • LÁJKOLD az ilovemom facebook oldalát!
  • OSZD meg ezt a posztomat!
  • ÍRD MEG az Orbit oldaláról blog vagy fb kommentben – kizárólag az ilovemom oldalán kommentelők vesznek részt a játékban – hogy melyik a kedvenc terméked?!