Lifestyle

Odaadás és szakértelem!

A kávérajongók már megszokhatták, hogy a Nespresso minden évben új, Limited Edition őrleményeket alkot meg, melyek csak meghatárotozott ideig elérhetőek a vásárlók számára. A legújabb kapszulájuk bemutatásához a ruandai Kivo-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogattak el, két igencsak különböző közösséghez, akiket az odaadás és a szakértelem egyesít.

Layout_2_LR nyito

A ruandai Kivu-tó sűrűn lakott és gondosan művelt partvidékén rengeteg apró, ám magas szinten modernizált kávéültetvény működik. A kávétermelés a reneszánszát éli ezen a vidéken, s az itteni farmerek a legújabb technológiák segítségével dolgozzák fel a termést, amely így a legfinomabb és leggazdagabb aromájú Arabica kávék közé tartozik. A termelők kizárólag az érett kávécseresznyéket szedik le – természetesen kézzel –, s ezt követi a szigorú válogatás, aminek köszönhetően csakis a tökéletes kávészemek maradnak a kínálatban. Manapság úgy tartják, hogy Ruandából származnak Kelet-Afrika legédesebb és legízletesebb kávéi. A mexikói Chiapas egészen más világ: itt a kávé magas, vulkanikus hegyoldalakon terem, s az ültetvények közt avokádó- és narancsligetek illatoznak. Chiapas köztudottan a legjobb minőségű mexikói kávék termőhelye, melyeknek egyedi ízvilága a csonthéjas gyümölcsök és a kakaó aromáit idézik.

Nespresso-mixMind az UMUTIMA wa Lake Kivu, mind pedig a TANIM de Chiapas remekül harmonizál a tejjel, így érdemes megkóstolni őket Cappuccino, Latte Macchiato formában, vagy akár egyszerűen egy kevés tejjel. A limitált kiadású kávékapszulák 2016. január 25-től korlátozott ideig vásárolhatók meg világszerte a Nespresso Boutique-okban, illetve online, kapszulánként 140 Ft-os fogyasztói áron.

Layout_6_LR

Most sem foglak Titeket recept nélkül hagyni, íme a két kedvencem, amik elsőre kicsit extrémen hangzanak, de biztosan finomak:

Mexico_PopCorn

POPCORN CAPPUCCINO

Hozzávalók: 1 TANIM de Chiapas kapszula 10 ml tonkabab szirup, 60 ml hideg tej és a díszítéshez édes popcorn

Készíts 60 ml tejből tejhabot, majd keverj hozzá 10 ml tonkabab szirupot. Készíts egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből egy cappuccino csészébe, és óvatosan öntsd bele a tejhabot a kávéra. Igazából már kész is vagy, csak a tetejére kell tenned néhány szem édes popcorn-t.

Mexico_Margerita

MARGARITA KÁVÉ

Hozzávalók: 1 TANIM de Chiapas kapszula 20 ml agave szirup, 40 ml friss limelé, só és törtjég, jégkockák, illetve a díszítéshez limehéj

Keverd össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázd össze egy shakerben 5-6 jégkockával. Utána önts sót egy kistányérba, vizezd be a pohár száját és mártsd bele a sóba, majd adj hozzá 2 evőkanál tört jeget. Ha megvagy öntsd az előkészített italt az Y-pohárba. Készíts egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázd jól össze a jéggel. Miután a kávé kihűlt, adagold a kávét az előkészített italra, de ügyelj a rétegek megtartására. Ha kész vagy, akkor díszítsd az italt limehéjjal.