Szépségápolás

Önfeledt napfürdőzés a Photoderm fényvédőkkel!

Már többször írtam Nektek a BIODERMA Photoderm termékcsaládjairól, amely a fényvédő termékek teljes választékát kínálják a bőr igényeinek megfelelően, az egész család számára. Támogatják és megerősítik az érzékeny, napallergiára vagy a kémiai szűrőkre allergiás bőrt is. Személyre szabott fényvédelmet biztosítanak a különféle bőrtípusokra mint az érzékeny, zsíros, pattanásokra hajlamos, száraz vagy hiperpigmentált bőr.

Bioderma Photoderm
Photoderm After Sun SOS – intenzíven nyugtató permet napozás után

Korábbi cikkeimben már bemutattam Nektek a kedvenceinket, melyek mellett most kipróbáltunk újabbakat is. A Photoderm MAX fényvédő testpermet évek óta a napozós rituálénk része, ezért a napozás utáni termékek kapcsán is egy permetet választottam, az After sun SOS napégés elleni intenzív nyugtató spray-t. Maximális megkönnyebbülést nyújt a bőrnek, azonnal hidratálja, hűsíti, helyreállítja a hidratáltságát. Optimálisan rugalmas, bársonyosan finom tapintású érzetet eredményez, emellett imádom, hogy meg is hosszabbítja a bőrszín barnaságát.

Bioderma Photoderm
Photoderm Compact púder – többféle árnyalatban

Nagyon szeretem azokat a kompakt alapozókat, melyek már önmagukban is tartalmaznak fényvédőt, az pedig külön öröm, ha ezek mellett már nem kell fényvédőket használnom. A Photoderm MAX Compact, ásványi szűrőkkel ellátott púder kiegyenlíti az arcszínt és finom, púderes végeredményt biztosít, aminek köszönhetően azonnal egészséges ragyogást biztosít. Könnyed textúrája szuperül elkenhető, nem zsíros, nem ragad, emellett illatanyagot sem tartalmaz. Minden arcbőrtípusra alkalmazható, ideszámítva az érzékenyeket, a kémiai szűrőkre allergiás vagy a pigmentfoltos arcbőrt is. Többféle árnyalatban is elérhető, így személyre szabottan választhatunk.

Bioderma Photoderm
Photoderm Autobronzant – hidratáló önbarnító spray

Sokan szeretik az önbarnító termékeket is, amikről nem tudok saját tapasztalatokat megosztani, de tudom, hogy nagyon népszerűek. A Photoderm Autobronzant nem csupán a bőr természetes bronzos árnyalatáról gondoskodik, de hidratálja és táplálja is, és mindezt napfény nélkül teszi. Egy egyedi diffúziós rendszernek köszönhetően több DHA jut a felhámba, így egyenletesebbé teszi a bőrszínt és mindezt úgy, hogy nem kell szétkenni. Több pozíciós szórófej segíti az alkalmazását, így akár fejjel lefelé is kényelmesen használható, nem hagy egyenetlen foltokat. Kellemes, hipoallergén parfümmel gazdagított, szóval nem kell félnünk a kellemetlen szagoktól sem, melyek egyes termékeknél akár több napig is érezhetőek.

Bioderma Photoderm

Összegyűjtöttem Nektek néhány fontos tudnivalót a napozáshoz kapcsolódóan, melyekkel érdemes tisztában lennetek:

Mi az a fényvédő?

A fényvédő vagy naptej egy hidratáló alapú formula, melyet különböző típusú és hatékonyságú fényvédő összetevőkkel kombinálnak. Onnan lehet megismerni, hogy egy termék tartalmaz-e védelmet, hogy rá van-e írva, hogy SPF. Az SPF – Sun Protection Factor – azt jelenti, hogy az adott összetevők a káros UV sugaraknak az 1/SPF értékét NEM szűrik ki. Például egy SPF30-as fényvédő a sugaraknak a 96,666%-át kiszűri, és a 3,333%-át nem szűri ki, egy SPF50-es az UV 98%-át szűri ki, és a 2% nem.

Attól függően, hogy milyen fényvédő összetevők vannak a termékben, két csoportot különböztetünk meg: vannak a kémiai fényvédők és a fizikai fényvédők, illetve létezik néhány “hibrid” fényszűrő is. Mindkét szűrű a sugarak “elnyelésével” és hővé alakításával működik és véd minket a káros UV sugaraktól, a fizikai szűrők emellett pedig még a sugarak egy részét vissza is verik.

Mit jelent a faktorszám?

Bőrünk saját védelmi rendszerrel van ellátva, és önmagától is próbál ellenállni a leégésnek, azonban végesek a tartalékai, így egy átlagos felnőtt 20-25 percet tud eltölteni a közvetlen napfényben leégés nélkül. A fényvédő faktor egy arányszám, amely azt adja meg, hogy az adott termék használatával mennyiszer több időt tölthetünk a napon leégés kockázata nélkül, ahhoz képest, mintha nem használnánk. A faktorszám és bőrünk leégés-mentesen napon tölthető idejének szorzata lesz az a végső idő, amit a naptej használata mellett bőrpír nélkül bír ki bőrünk.

Például egy átlagos felnőtt esetében 10-es faktorszámú naptejjel a képlet így nézne ki: 10 (faktor) x 20 (perc) = 200 perc. Az eredmény szerint egy átlagos felnőtt 10-es faktorszámú fényvédő krémmel 200 percet tölthet el napon leégés nélkül. Bár fontos hozzátenni, hogy csak úgy, ha több alkalommal használjuk a terméket, hiszen ruhánk és izzadtságunk letörölheti a naptejet, ahogy a strandon, vízparton, fürdőzés közben is lemosódhat rólunk.

Mennyi időt kell várni a napvédők felkenés után?

Az UV szűrése felkenés után azonnal megtörténik, inkább azért érdemes várni a 10-15 percet, hogy a fényvédő formula teljesen és egyenletesen elterüljön a bőrön. Összességében a legjobb védekezés a megelőzés: ha mindennap, az év 365 napján használunk egy bőrtípusodnak megfelelő, min. SPF 30-as széles spektrumú fényvédőt, akkor sokat teszünk bőrünk egészségéért.

Mi már önfeledten élvezzük a nyári napsugarakat a kedvenc napozó termékeinkkel! Ha Te is szeretnéd, hogy egész évben a megfelelő és a leghatékonyabb fényvédőkkel óvd a bőröd, akkor válogass a Bioderma Photoderm termékcsaládjából és találd meg a kedvenceidet! 🙂

Bioderma Photoderm
Családi BIODERMA kedvenceink!

___