Gyerek

Praktikus kiegészítők a kisbabád érkezéséhez!

Newborn baby holding mother's hand

Lassan elérkezik a pillanat, amikor megszületik a második kislányunk, ezért már mindent előkészítettünk, hogy a lehető legnagyobb komfortba és biztonságba érkezzen. Az előző babavárásunkhoz szükséges kiegészítők beszerzése még ismeretlen terep volt a számomra, de most már pontosan tudtam, hogy mik a legfontosabb kellékek, amire majd szükségem lesz. Remélem, hogy ezzel az összeállítással tudok segíteni a hasonló helyzetben lévő kismamáknak:

2017-02_nora_salus_1200x7004

Korábban még nem hasznátam a Lansinoh termékcsaládot, de azt tudom, hogy egy szuper mellszívó készülékre és a hozzá való kiegészítőkre biztosan szüksége van egy kismamának! Az előző szoptatásnál kézi mellszívót alkalmaztam, ami körülményes volt és a folyamat egy örökkévalóságig tartott (ráadásul ínhüvelygyulladást is kaptam), ezért tudtam, hogy most elektromos lesz és azt is tudtam, hogy a kiválasztásban melyek a fő szempontjaim. Ezt a 2 fázisú professzionális Lansinoh mellszívót ajánlották (29.990 Ft), mert: állítható a szívóerőssége, LED kijelzős, elemről és hálózatról is működik, könnyen hordozható, puha szilikon párnával bélelt és akár 500 órás használatot is kibír. A mellszívó mellé célszerű még anyatej tároló zacskót (2390 Ft/25db), gyűjtődobozt (4990 Ft/4db) és cumisüveget (1436 Ft-tól) is választani, hogy minden szettben és egyben legyen!

2017-02_nora_salus_1200x7002

A másik mániám a mérlegelés volt, ugyanis így könnyebben nyomon tudtam követni a növekedését a kislányomnak, illetve egy biztos kiindulási pont volt az, amikor ki kellett szűrnöm, hogy azért sír mert éhes vagy azért mert túlette magát és fáj a hasa. A Beurer gyerekmérleget (18.690 Ft) vettük meg, mert kis helyen elfér, hajlított felületű, LCD kijelzős, merevítő funkcióval ellátott, könnyen tisztítható és 20 kg-ig terhelhető.

2017-02_nora_salus_1200x700

Szerintem praktikussági és kényelmi szempontból is nélkülözhetetlen egy jó babörző beszerzése, amiből rengeteg féle a kínálat. Mi a Babysence kétirányű modelljét (25.990 Ft) vettük meg a következő tulajdonságai miatt: a legfontosabb, hogy kétirányú kommunikáció is lehetséges vele, akár egy altatódalt is el tudunk indítani a szülői egységről, illetve személyhívó funkciója van a gyermek egységről. Figyeli a babaszoba hőmérsékletet, beépített éjszakai fénye van, 300m-ig elér a hatótávolsága. Riaszt, ha alacsony az akkumulátor szint, ha elérkezett az etetési idő, ha nem megfelelő a hőmérséklet, ha túlléptük a hatótávolságot vagy akkor is, hogyha némító módra kacsoltunk. Szóval sok-sok szuper tulajdonsággal bír, hogy mi, szülők is tudjunk pihenni!

2017-02_nora_salus_1200x7003 

Korábban nem használtam külön turmixgépet a kislányunk hozzátáplálásánál, de a Laica Baby Line 2 az 1-ben terméke (17.990 Ft) nagyon megtetszett és praktikusnak tűnt. Fő funkciója, hogy gyorsan és kényelmesen készítsük el pürét a csecsemőnknek, mely főtt alapanyagok, friss gyümölcsök, egészséges hozzávalók összeturmixolásával készül. A szetthez tartozó 3 db ételhordónak köszönhetően 3 különféle ízű vagy akár állagú turmixot is készíthetünk a család bármely tagjának ízlése szerint.

A fenti termékek mellett még rengeteg mindent említhetnék: légzésfigyelő, orrszívó, sterilizáló, cumi, cumisüveg, pelenka, melltartó betét, gumis lepedő, gyerekpárna, éjjeli fény…stb, de igyekeztem a főbb dolgokra koncentrálni. 🙂

Fontos megemlítenem Nektek, mert nekem ez is fontos szempont a vásárlásnál, hogy ezeket a termékeket mind egy helyen vásároltuk a Salus Gyógypont budaörsi üzletében! Nézelődj egy kicsit a webshopjukban, hogy felfedezd a kínálatukat! 🙂