Gyerek, Lifestyle

Preghello – új alkalmazás kismamáknak!

A mai blogbejegyzésem egy anyukáról és egy fantasztikus új applikációról szól. Nóra kismamaként úgy érezte, se szeri, se száma annak, hány oldalt, könyvet, hivatalos fórumot kell követnie, tanulmányoznia ahhoz, hogy igazán képben legyen a várandósságával kapcsolatban. Az étteremben nem tudta, pontosan mit ehet és mit nem, mi az, amivel esetleg veszélyezteti születendő babáját. A kórházi táska összepakolásával kapcsolatban is szinte halásznia kellett az információkat és főleg kismamaként, amikor tudjuk, hogy igen feledékeny az ember, nagyon nehéz ez. Főként azt nem találta meg sehol rendesen összeszedve, mit is szerezzen be pontosan a babának, mi az igazán fontos, elsődleges… és akkor a kismamaként tapasztalható tünetekről ne is beszéljünk, mert arról sem tudja az ember, most ez természetes, normális,vagy rohanjon orvoshoz.

Aztán szerencsésen megszülete Nóra kisfia, de az anyukát csak nem hagyta nyugodni, hogy ebből a nagy összevisszaságból valahogy rendet tegyen és sokkal több segítséget kapjanak valahogy a hozzá hasonló helyzetben lévő kismamák. Hosszas információkutatás és fejlesztés eredményeképpen megszületett a PregHello, amely mind Androidra, mint IPhone-ra letölhető már.

Mi is a lényege az applikációnak? 

Ezzel az alkalmazással mindent megkap a várandós anyuka, amire szüksége van. Megtalálja benne azt, ami a várandós gondozásban fontos és kötelező, például, hogy melyik vizsgálatot támogatja az állam és melyiket nem. Trimeszterenként tartalmazza az információkat, akár arról is, mit szabad még sportolni, meddig lehet utazni. Tartalmazza azt is, melyik étel fogyasztható és melyik nem, így nagyobb biztonságban érezheti magát a kismama. A tudástárban témakörönként rendszerezve van összegyűjtve és cikkekbe foglalva a várandósság során felmerülő kérdésekre a válaszok, olvasmányos formájában a terhesgondozásról, a szülésről, a várandósság ideje alatti étkezésről, gyakori panaszokról vagy éppen a kötelező és válasz-tható vizsgálatokról. Szintén itt találhatóak a sokaknak fejfájást okozó hivatalos ügyintézések listája is, mikor, hová kell menni, mit kell intézni.

PregHello rendszerezesen, áttekinthetően ad egy applikáció formájában mindent a kismama kezébe, amire csak szüksége van a babavárás során. Az információk hitelesek, nőgyógyász szakértővel is konzultált Nóri a készülés során. Az alkalmazással az is nyomon követhető, hogyan változik a baba hétről-hétre a pocakban, mi történik vele odabent. Ami pedig hihetetlenül kedves és cuki, a magzat kezének méretét is megtalálja a felhasználó, így tudhatja, mekkora éppen a kisbabája kis kezecskéje.

Azt hiszem, hogy boldogg lettem volna egy ilyen applikáció birtokában, amikor mér pocakos anyukaként egyedül fedeztem fel mindent.