Szépségápolás

Puha, hidratált és egészséges bőrre vágysz?

Mit szólnál egy olyan készítményhez, amely többféle száraz bőrtípus állapotát egyaránt javítja a test bármely részén? Én nagyon szeretem az ilyen multifunkcionális készítményeket, ami most könnyedén kivitelezhető az Eucerin Aquaphor Regeneráló kenőccsel (1990 Ft), amely egyszerre gyógyítja, védi és nyugtatja a száraz, valamint a rendkívül száraz, töredezett és irritált bőrt. Védőréteget képezve ideális feltételeket teremt a felület megfelelő regenerálódásához. Évekkel ezelőtt még csak külföldön jutottam hozzá, örülök, hogy mostmár mindenki számára elérhető…:)

Nagyon száraz, károsodott, illetve irritált bőr kialakulásához vezethet, ha felső rétegének védekező funkciója sérül a megnövekedett vízvesztés miatt. Ezt okozhatják külső irritáló tényezők (például hideg levegő, fűtésből eredő meleg, gyakori mosakodás), esetleg kis, felületi sérülések vagy felszíni bőrgyógyászati beavatkozások, mint a kémiai hámlasztás és a lézeres kezelés. Ezek mellett akár bőrbetegségek esetében is kialakulhat, sőt a bőrfelszínek közötti vagy ruhaneművel történő ismétlődő dörzsölődés, súrlódás szintén ide vezethet, ami a kisbabák esetében például a pelenka, a törlőkendő, illetve a tisztítószer anyagának irritációját jelentheti. Nekem például a herpeszem kezelésére volt tökéletes.

Ezek elkerülésére megpróbálhatunk odafigyelni, azonban számos tényező rajtunk kívülálló okokból eredően alakul ki. Amennyiben már bekövetkezett a probléma, megfelelő segítséget nyújthat az Eucerin Aquaphor Regeneráló kenőcs, mely gyengéd, féligáteresztő védőréteget képezve a bőrön, biztosítja a vízpára és az oxigén természetes ki-be áramlását, így engedi a bőrt „lélegezni” és erősíti természetes védelmi funkcióit. A termék csupán 7 összetevővel nyújt SOS ápolást – ezek közül az egyik legfontosabb a glicerin, mely hatékony hidratálóként megköti a vizet és feltölti a nedvességraktárakat, a másik pedig a B5-vitamin egyik származéka, a panthenol, mely segít felgyorsítani a regenerációt, illetve szintén kiválóan hidratál. A nagyon gazdag textúrájú kenőcs ráadásul kamilla kivonatot is tartalmaz, ez felelős az irritált bőr nyugtatásáért.

Legyen szó tehát károsodott bőrről, kisebb égési sérülésekről, kisbabák érzékeny bőréről, kikezdett könyökökről, sarkakról, száraz kezekről és egyéb bőrfelületekről, esetleg bőrgyógyászati beavatkozások utáni ápolásról – az Aquaphor segítő társ lehet a bajban. Vidd fel az áttetsző kenőcsöt kis, ujjnyi mennyiségben a problémás felületre és könnyedén masszírozd be.

Tudtad?

Az Aquaphor más országokban már évek óta slágertermék. Több sztár is nagy kedvelője a készítménynek, sőt Meghan Markle, Sussex hercegnéje egészen meglepő módon alkalmazza. Daniel Martin sminkes ugyanis azt nyilatkozta az E! News magazinnak, hogy ez kerül Meghan orcáira a fényes hatás érdekében. Ugyan néha erre tesz még highlightert is, úgy gondolja, hogy az Aquaphor éppen ugyanazt a hatást kelti. Efféle használatnál azonban érdemes a bőrtípust figyelembe venni, ugyanis egy gazdag állagú, testes krémről van szó, így alkalmazása száraz arcbőrre ajánlott.

Összefoglalva, ezeket mind mind az Eucerin Aquaphor Regeneráló kenőcs előnyei:

  • Vízmentes, regeneráló kenőcs
  • Nyugtatja, védi a száraz, töredezett, irritált bőrt
  • Féligáteresztő védőrétegetképezve ideális feltételeket teremt a bőr regenerálódásához
  • Biztosítja az oxigén ki-be áramlását, így engedi a bőrt „lélegezni” és erősíti természetesvédelmi funkcióit
  • Jótékony hatással bíra térd, a könyök, a repedezett kézízületek, körömágy, illetve a sarkak ápolására
  • Alkalmas kisebb égési sérülések, bőrgyógyászati beavatkozások után
  • A termék csecsemők, gyermekek bőrén is alkalmazható
  • Tartósítószer-, illatanyag-, színezőanyag-mentes
  • Nem mitesszerképző
  • Nyílt, vérző sérülések esetében nem használható