Gyerek

Rágómakik – a babák legjobb barátai

A fogak megjelenése egy rendkívül fájdalmas időszak lehet a kisbabák életében – és ugye a kimerültségtől az anyukáékéban is. Míg vannak gyerekek, akik alig érzik meg a fogacskák kibújását, addig a többségnek meg kell küzdenie a kellemetlen érzéssel. Ebben az időszakban a kicsiknek a legrosszabb, hiszen fáradtak és nyűgösek, mert nem tudják kipihenni magukat. De nem szabad elfelejteni, hogy a szülőknek is kihívás, hogy kellő türelemmel legyenek és ébren is maradjanak vigasztalni a picit. A tehetetlenség érzése nagyon idegörlő, ezért szülőként bármit megtennénk hogy csökkentsük a baba fájdalmait. Erre a problémakörre jelentenek megoldást a Rágómakik, akik a kicsik legjobb barátai lehetnek.  

A “makik” hazai gazdája Math-Szabó Noémi, aki személyes indíttatásból találkozott ezekkel a játékos segítőtársakkal. 3 hónapos volt első gyermeke, amikor náluk is elkezdődött a fogzás és az ezzel járó kellemetlen éjszakák és nappalok egymás utánja.  Noémi így mesélt a makikkal való megismerkedéséről:

Épp három hónapos volt a kisfiam, amikor egy külföldön (Spanyolországban) élő barátnőmtől rágómakit kapott ajándékba. Akkor már éreztük, hogy mocorognak a fogcsírák, és a nyáladzás is nagyon intenzív volt, egyértelműen láttuk és éreztük: beköszöntött a fogzás időszaka. A rágómakit tehát már a kezdetektől használtuk, onnantól hogy stabilan tudott fogni, a maki a mindennapjaink része lett, jött velünk mindenhova ez a zöld kis majmocska és  hatalmas segítség volt Olinak nemcsak a fogacskák áttörésekor, hanem az azt megelőző hetekben, hogy a sajgó duzzadt ínyét a dudoros fejű rágómakival tudta masszírozni. Nagyon ügyesen ráérzett magától, hogy oda helyezze, ahol éppen fáj neki – ezt én fogzássegítő gélekkel próbáltam segíteni, illetve gyakran hűtöttem a makit, hogy még hatásosabb legyen.

A kisebbik fiam most lesz 3 hónapos, a mini táncoló makit éppen most kezdi megfogni, úgyhogy újból készülünk a fogzásra, nagyon kíváncsi vagyok ezúttal hogy alakul majd… Az biztos, hogy a kicsi is már most “maki rajongó”, az első dolog volt amit huzamosabb ideig meg tudott fogni. A mini rágómaki egyébként épp erre van kitalálva: a legkisebb mancsok is meg tudják ragadni, és a rajta lévő pöttyök-csíkok-dudorok segítik az érzékszervek fejlődését, kialakulását.” – mondja Noémi boldog kétgyermekes édesanyaként.

Mitől jó egy vagy több maki a kigyerekes háznál? 

● Prémium termék, az élelmiszeriparban is használatos BPA mentes szilikonból készült, orvosilag ellenőrzött színezőanyaggal színezve.
● Már újszölött kortól egy aranyos játék, amit először meg tud fogni és
biztonságosan szájába veheti a gyerkőc.
● Védőnők és konduktorok is ajánlják.
● A makifej hátulján lévő kis dudorok segítenek az íny masszírozásában, a fogíny gél felvitelében.
● A makifej kedves és barátságos, könnyebben elfogadják a babák, sőt a motiválhatja is őket a játékra, kúszásra.
● Nem üreges, kizárt, hogy penészedjen. Könnyen tisztítható mosogató- és
sterilizálógépben. 
● Figyelemfelkeltő és trendi színekben készül, így akár egy kisebb makicsaládja is lehet a picinek, kiegészítőkkel.
● A RágóZoo termékekkel további állatokkal bővíthető a kicsi első “állatkertje”.
● Extrém tartós, elnyűhetetlen, higiénikus több évig is, akár több tesó is
használhatja.

___