Szépségápolás

Ragyogj észrevétlen beavatkozásokkal!

A napsütéses időszakban sokkal több időt szentelünk a kinézetünknek, hiszen ilyenkor többet mutatunk magunkból. Sokakban él a tévhit, hogy ilyenkor nem szabad esztétikai beavatkozásokat végezni, pedig a legtöbb kezelés biztonsággal alkalmazható és csupán néhány órás vagy egy-két napos regenerálódással jár és azonnali, látványos változást biztosíthat. Döntő fontosságú, hogy kihez fordulunk és az is, hogy a kiválasztott orvos milyen minőségű alapanyagokat használ, mely kettő együttese révén érhető el a megálmodott külsőnk.

Az évek során számos esztétikai beavatkozásról szóló előadáson vettem részt, és részletesen tanulmányozhattam az egyes technikákat, töltőanyagokat, melyek közül egyértelműen a Juvéderm orvostechnikai eszköz mellett tettem le a voksomat. Jogos a kérdés, ami bennem is elsőre felmerülne, hogy miért és mitől jobbak, mint a piacon fellelhető többi hialuronsavas töltőanyag?

Nekem azért tetszik, mert a bőrben természetesen is előforduló vízmegkötő anyagot, a hialuronsavat használják ráncsimításra, ajakdúsításra, az arccsont kihangsúlyozására, sőt az arc eredeti kontúrjának visszaadására, liftingre is! A különféle célokra más-más sűrűségű töltőanyagot használnak, illetve kombinálnak, így érhető el a természetes végeredmény, melyek közül a legtartósabb 9 vagy akár 24 hónapig is látható az anyag fajtájától és a kezelt területtől függően.

A tökéletes beavatkozás eléréséhez mélyreható anatómiai ismeretekre van szükség és természetesen az orvos kellő szakértelme is létfontosságú, melyekkel meghatározható, hogy milyen molekulaméretű töltőanyagokra van szükség, illetve azt hová és milyen mélyre kell kell bejuttatni ahhoz, hogy látványos, de nem szembetűnő változást érjenek el vele.

Jó, ha általánosságban is tisztában vagyunk a bőr öregedésének egyes folyamataival, illetve azzal is, hogy milyen megelőzést, majd kezeléseket célszerű alkalmazni az egyes okok kialakulásának a kezelésére. Az első ráncok már 30 éves korban megjelennek, elsőként a szem körül, ahol lazább, vékonyabb a kötőszövet, utána pedig 40 éves korban jelentkezhetnek a következők a száj környékén, a csontállomány és az izomszövet változásának a következtében. A megelőzés szempontjából az otthoni bőrápolás létfontosságú, ami, ha egy jól felépített rutin a megfelelő hatóanyagokkal, akkor később jelentkeznek az első “tünetek”. Ezeket következő lépésként professzionális kozmetikai kezelésekkel lehet orvosolni (nem a ráncokat kezelik, hanem az okot!), illetve, ha szükséges, akkor esztétikai, plasztikai beavatkozásokkal is. Az öregedést késleltetni lehet, de megállítani nem, így az elsődleges cél a jó bőrállapot minél hosszabb megőrzése! 

Szerencsére a genetikámnak köszönhetően csak most, közel 40 évesen mutatkoztak olyan apróbb “elváltozások” az arcomon, melyekkel érdemes érdemben is foglalkoznom, ezért is merültem bele a témába, és osztom meg Veletek a tapasztalataimat. A bőrünk változásának a tünetei nem minden esetben életkorhoz kötöttek, rengeteg minden befolyásolja, ezért is van az, hogy nem a tünetet, hanem annak az okát kell megvizsgálni és kezelni. Ha úgy döntünk, hogy felkeresünk egy szakembert, akkor minden esetben egyéni és komplex kezelési tervet fogunk kapni, ami mentén el lehet indulni, de fontos kiemelnem, hogy egy jó beavatkozás nem szembetűnő, hanem minden esetben arra szolgál, hogy észrevétlenül támogassa a külső megjelenésünket és a magabiztosságunkat!

Még több információt itt találsz: www.juvederm.hu

A bejegyzés az Allergan Hungary Kft. támogatásával készült.

___________