Lifestyle

Regisztrálj ingyenesen a FORD vezetéstechnikai programjára!

Én nagyon szerencsés vagyok, mert az ÉdesApám kamion, illetve rally versenyző is volt, ezért már fiatalon rengeteg trükköt elsajátíthattam a vezetéssel kapcsolatban. Bizony vannak olyan, akiknek erre nincsen lehetősége, illetve olyanok is, akik már sok év tapasztalatával sem szerezték meg a kellő rutint a forgalomba való közlekedéshez. Remélem nem kell hangsúlyoznom azt, hogy miért fontos, hogy aki a kormány mögött ül, annak kellő gyakorlata legyen a vezetéshez?!  Sajnos soha nem tudhatjuk, hogy mikor találkozunk szembe egy rutintalan vezetővel, ami akár a mi vagy a családunk életébe is kerülhet.

A Ford Alapítvány fantasztikus szervezésének köszönhetően a világ 40 országában sikeresen működő Ford Driving Skills for Life elnevezésű ingyenes tréningsorozat 2017-es debütálása után idén is megérkezik Magyarországra! Az INGYENES vezetéstechnikai oktatás során a vezetés közben adódó vészhelyzetekre próbálják felkészíteni a fiatalokat, hiszen a jogosítvány megszerzése csak egy dolog, a járművezetői rutin elsajátítása viszont hosszútávú folyamat. A szeptember 22-23-án szervezett vezetéstechnikai tréning már a világ minden táján bizonyított, így a szervezők biztosra veszik, hogy a fél napos képzést követően a tapasztalatlan fiatal sofőrökből is magabiztos autóvezetők válhatnak.

A  a fiatalok olyan veszélyhelyzetek megoldását tanulják, mint az alulkormányzottság (vizes/havas úton való megcsúszás), a vészfékezés, és manőverezés illetve a zavaró tényezők, mint a vezetés közbeni mobilozás hatásai.  A tréningen kreatív szemléltetőeszközök és számítógépes szimulációk és VR élmény is segítik fejlődésüket. A Ford által fejlesztett ittas vezetést és droghasználatot sőt másnaposságot szimuláló öltözetének kipróbálása is a program része. Idén a program fókuszában a városi biciklistákkal közös, biztonságos közlekedés áll. Ahogy egyre többen kezdenek biciklivel közlekedni, úgy sokasodnak az európai nagyvárosokban az autósok és a kerékpárosok közti incidensek. Az eltérő tempóban közlekedő autókat és bicajokat biztonságosan elválasztó infrastruktúra fejlesztése nehezen tud lépést tartani ezzel a jelenséggel, ezért a Ford európai átfogó kampányt indít, amelynek célja, hogy segítsen biztonságosabbá, tisztábbá és kevésbé zsúfolttá tenni a városi utakat.

A Ford ‘Share The Road’ vagyis ’Az út mindenkié’ kampánya, melynek nagykövete Dobó Kata színésznő arra törekszik, hogy összhangot teremtsen a közlekedők közt, kihangsúlyozva a vállalat hitvallását, amely szerint mindenki számára előnyt jelentene, ha egyre több ember kerékpározna – különösen a rövidebb távokon –, ám ennek alapvető feltétele a megfelelő biztonság. A művésznő 2 figyelemfelkeltő kisfilmben mutat be egy-egy könnyen alkalmazható apró figyelmességet, melyeket alkalmazva a balesetek egy része megelőzhető. A két kisfilm, a ’Holland módszer’ és a ’Tarts távolságot’ a napokban debütál a Ford facebook oldalán.

A biztonságos közlekedés szemléltetésére a Ford egy teljesen újszerű virtuális valóság élményt dolgozott ki. A ‘WheelSwap’ segítségével a fiatalok a DSFL program keretében milyen hajmeresztő – és mennyire életveszélyes – a másik fél számára, ahogyan az úton viselkednek. Az első felmérések azt mutatják, hogy miután az emberek mindezt megélték a virtuális valóságban, szinte valamennyien azt mondták, hogy változtatniuk kell a közlekedési szokásaikon.

Ilyen sokszínű és éllménydús programokkal várják a jelentkezőket. Remélem, hogy Tőletek is eljut majd a megfelelő emberekhez ez a szuper kezdeményezés, kérlek, hogy népszerűsítsétek Ti is!!! 🙂

Időpont: 2018.szeptember 22-23.

Helyszín: Pólus Center parkoló

Ingyenes regisztráció: www.drivingskillsforlife.hu