Lifestyle, Szépségápolás

Shaping Futurest – Fodrászati értékteremtés egy jobb életért!

A Schwarzkopf Professional ASK Akadémia 2018. június 22-én Budapesten is bemutatta legújabb edukációs programját, a világban már sikerrel futó Shaping Futurest. Ez nem a professzionális világmárka egy újabb innovációja, hanem egy egészen új terület, amelynek főszereplői a hátrányos helyzetű fodrásztanulók.

A Schwarzkopf Professional elvei között nem csak a haj iránti szenvedély tűnik fel, de a szakmabeliek összekötése, immáron pedig a tanulni vágyó hátrányos helyzetű fiatalok támogatása is. A Shaping Futures nemzetközi szintű szociális kezdeményezés 2010 novemberében indult, hogy aztán idén eljusson Magyarországra is. A program keretében a Schwarzkopf Professional munkatársai olyan hátrányos helyzetű diákokat kerestek fel, akiknek a fodrászszakma volt az álma, azonban szociális és gazdasági helyzetük miatt nem engedhették meg maguknak saját képzésüket.

A Shaping Futures üzenete: a fiatal, tanulni és dolgozni vágyó diákok életének megváltoztatása, a szakmai tudás, illetve identitás átruházása. Mindezek mellett jelentős hangsúlyt fektetnek a piacképes tudás átadására is, ugyanis a tapasztalatok szerint a frissen végzett fodrászok úgy kerülnek a munka világába, hogy a legújabb technológiákat nem ismerik, valós szakmai kapcsolatokkal pedig nem rendelkeznek. A Schwarzkopf Professional biztosítja az elszánt szakembereket, a képzési eszközök és termékek beszerzését, a képzési létesítmények szervezését, a nonprofit szervezetek pedig – mint az INNOVA –, az elszánt fiatalok kiválasztásában, az önkéntesek elszállásolásában, és nem utolsó sorban a munkába állás előtti tanácsadásban és a kommunikációs készség kialakításában játszanak fontos szerepet.

Nagyon szeretem az ilyen jellegű kezdeményezéseket, kérlek, hogy osszátok meg Ti is, mert ha már egy fiatalnak tudunk vele segíteni, akkor megérte!:)