Lifestyle

Sokszínű ízorgia…

“Sajnos” már gyerekkorom óta rajongok az édességekért, a csokik különösen a gyengéim. Vannak kedvenc gourmet célpontjaim, de nem szoktam megfeledkezni a már jól bevállt márkákról sem. Szerintem a ChocoMe csokoládémanufaktúra finomságairól már mindenki hallott, de arról lehet, hogy nem, hogy idén ősszel a francia csúcsgasztronómiában pusztán egy éve használt alapanyaggal, egy új, egzotikus Voilé ízzel rukkoltak elő.

chocome_2016_ujdonsag-nyito

Az egyik újdonságuk a Feketeribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula (nekem már a doboz olvasása után összefutott a nyál a számba), mely fűszer alapja a feketeribizli cserjékről begyűjtött friss rügyek. Ezek adják a kissé csípos, ugyanakkor nagyon kerek gyümölcsaromát, a friss, kesernyés ízt.

chocome3

A másik különlegességük a Kandírozott pink grapefruit héj venezuelai étcsokoládéval bevonva, mely egyszerre édes, pikírten savanykás és enyhén kesernyés. Ez az egzotikus gyümölcs az egyik legsokoldalúbb, melynek ízében egyaránt fellelhetők édes és savanykás jegyek is.

chocome2

És végül a Raffinée 4 válogatás mellett sem szabad elmennem szó nélkül. Ez a Tej-, fehér és szőke csokoládés drazsé válogatás a legmagasabbra értékelt, többszörösen díjhalmozó Rafinée ízekből készült összeállítás, mely négy különböző karakterű és ízvilágú drazsékülönlegességből áll.

chocome1

A Rafinée 4 benne volt a szezonzáró kedvenceim között, remélem a többi finomságot is megkóstolhatom hamarosan….:)

chocome4-logo