Lifestyle

Spórolj időt a házimunkával, végezze el más a piszkos munkát helyetted!

Igyekszem rengeteg témakörben írni Nektek, amiket legtöbbször a saját tapasztalatom inspirál, ahogy a következő cikk is egy megtörtént eset kapcsán született! Korábban elleneztem a mosógatógépet, de amióta beszereztünk egyet, azóta az egyik leghűségesebb társam lett és már túlságosan is hozzászoktam, amit csak akkor realizáltam amikor elromlott. A szerelő csak két hét múlva tudott kijönni megszerelni, ami idő alatt teljesen kikészültem, mert csak akkor realizáltam, hogy mennyi, de mennyi energiámat és időmet veszi el ez a házimunka. Gondoltad volna, hogy egy héten akár 4 órát is tölthetsz mosogatással?

Bosh nyito

Képzeljétek el, hogy egyes felmérések szerint évente kb. 250 órát töltünk mosogatással. Igazából ez egy hálátlan és időigényes feladat, így miért ne hagynánk rá egy gépre, hogy valami kellemesebb dolgot csináljunk helyette?! Egy mosogatógép ki- és bekapcsolása csupán pár percet vesz igénybe, míg ha ugyanennyi terítéket kézzel kellene elmosogatni és eltörölgetni, az akár 30 percbe is beletelhet. Így ha jól számolok, akkor évente akár 2 hét szabadidővel ajándékozhatjuk meg magunkat, ha a mosogatógépre bízzuk a piszkos edényeket. Ez durva és hihetetlen nem?

Az idő spórolás mellett, arra is érdemes figyelmet szentelnünk, hogy a mosogatógép vízből és energiából is kevesebbet igényel, mint a kézi mosogatás. A Bosch mosogatógépek AquaSensor funkciója például a töltet mennyiségéhez és szennyezettségéhez igazítja a víz- és energiafogyasztást, valamint a víz hőmérsékletét. Ez a modern technológia számomra elképesztő! Vagy itt vannak a PerfectDry mosogatógépek, melyek nem csak hogy mosogatnak, hanem tökéletesen szárítanak is (műanyag edényeket is), így a manuális szárítás elengedésével is időt nyerhetünk! 🙂

finish mix final

Az idő- és energia spórolás mellett, a gépi mosogatással óvjuk az egészségünket is, hisz az intenzív program választása esetén a 65-70C° fokos víz garantáltan elpusztítja az összes kórokozót. A kosz eltávolításával kapcsolatban igazából nem is számít, hogy mit pakolunk be a gépbe, a lényeg, hogy jól válasszuk meg a tisztítószerünket hozzá. Én a Finish termékeire esküszök, gépi mosogatószerei több aktív hatóanyagot tartalmaznak, mint a kézi mosogatószerek, így a gépben elmosott edények csodálatosan ragyogva, foltoktól mentesen kerülnek ki a gépből. Az All in 1 Max vagy Quantum Max gépi mosogatógép-tabletták segítségével egyszerre szoktam elmosogatni a legnagyobb, legzsírosabb fazekakat és a törékeny üvegpoharakat is, és minezt előmosás nélkül! Ez kell a háziasszonyoknak, nem?

Szóval sok-sok olyan dolgot tudnék felsorolni a házimunkákból, ami megkönnyítheti egy háziasszony életét. Ez a videó is tökéletesen szemlélteti a fent leírtakat:

TUDTAD, hogyha május 8. és június 30. között vásárolsz Bosch mosógépet, akkor egy fél évre elegendő Finish csomagot kapsz ajándékba?