Gyerek

Super Mario új világa

A LEGO Csoport és a Nintendo még inkább személyre szabható LEGO® Super Mario™ világot hozott létre.

A LEGO Csoport bejelentette, hogy még több szettel, karakterrel, valamint új kalandokkal bővül a LEGO® Super Mario™ játékélmény. A rajongók az idén bemutatott LEGO Super Mario termékeket különféle új szettekkel és gyűjthető karakterekkel egészíthetik ki, melyek segítenek az elképzeléseik alapján egy egyedi Super Mario világot életre kelteni.

Az újdonságok között megtalálható a Kalandmester készítő szett, melynek kreatív eszközkészlete lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy teljes mértékben személyre szabhassák a LEGO Super Mario készletet, a játékkal töltött időt, és az érmék gyűjtésének módját. A Testreszabás Gép segítségével – mely a Kalandmester készítő szett részét képezi – beállíthatják azt is, milyen reakciókat váltson ki LEGO Mario-ból a három különleges kocka, a variálható játékmenet pedig izgalmas meglepetéseket eredményez. Ebben a szettben található egy új különleges cső is, amely a játékpályához megadott szabályzatot véletlenszerűen váltogatja. A játékosok feladata az, hogy minél gyorsabban célba érjenek, miközben még több jutalmat gyűjthetnek be. A 366 LEGO kockából álló építőkészletnek köszönhetően a gyermekek szabadjára engedhetik kreativitásukat, személyre szabhatják a pályákát saját maguk vagy akár a többi játékos számára is.

A további készletek közé tartozik a Chain Chomp Találkozás a dzsungelben kiegészítő szett, A Piranha növény rejtélyes feladata kiegészítő szett, a Wiggler Mérgező mocsara kiegészítő szett, a Pingvin Mario szupererő csomag, valamint a Tanooki Mario szupererő csomag.

Ezenkívül a LEGO Super Mario Karaktercsomagok 2. sorozata is megjelenik. Minden csomag tartalmaz egy interaktív elemet, amelyet a LEGO Mario le tud olvasni; ezekkel a játékosok még izgalmasabbá tehetik a pályájukat. Össszesen 10 megépíthető karaktert gyűjthetnek össze. A meglepetés a csomagban várja őket. Vajon egy Huckit rák, Spiny Cheep Cheep, Ninji vagy Foo lesz benne? Az is lehet, hogy egy Ejtőernyős Goomba, Para-Bogár vagy Mérges gomba. De akár egy Thwimp, Repülő fiú vagy Bone Goomba is lehet.

Az új szettek és karakterek lehetővé teszik a rajongók számára – többek között azt is –, hogy LEGO Mario Pingvin Mario-ként csússzon a hasán, vagy akár Tanooki Mario-ként forogjon. De olyan közkedvelt ellenségeket is viszontláthatunk, mint a Piranha növények, Larry, Goomba, Wiggler vagy Koopa Paratroopa. A játékosok legyőzhetik őket, vagy érmékért játszhatnak velük.

A LEGO Super Mario építőkészletek a LEGO Csoport és a Nintendo együttműködésében jelentek meg az idei év során. A videójátékhoz hasonlóan szintekre épülő LEGO játék a Mario kalandjai kezdőpálya belépőszettel indult, amely egy érméket gyűjtő, interaktív LEGO Mario figurát tartalmaz. Minden kiegészítő szett és gyűjthető karakter kompatibilis a kezdőkészlettel. Ebben hét akciókocka található, amelyekre az interaktív LEGO Mario figura különféleképpen reagál. A figura szemén, száján és a hasán található LCD kijelzők segítségével a mozgás, a színek és az akciókockák hatására eltérő, azonnali reakciókat tud megjeleníteni. Az eddigiekre alapozva –  a víz (kék), tűz (piros), homok (sárga) és fű (zöld) – az új szettekben megjelenik a lila színű Soda Jungle, amely a mérget jelöli. A gyermekek így még több LEGO Mario reakcióval kisérletezhetnek.

A rajongók az újonnan megjelenő LEGO Super Mario szetteket, karaktereket az idei év júniusában megjelenő összes termékkel és a kezdőpálya szettel kombinálhatják. Minden modellkészlet egyedi kihívásokat és karaktereket tartalmaz, emellett kompatibilis a LEGO Super Mario applikációval, amely segíti az egyéni, a barátokkal vagy akár a családtagokkal közös játékélmény fokozását. Az applikációban 3D-s építési útmutatók találhatók a szettekhez, nyomon követhetők a már összegyűjtött pontszámok, illetve számos inspiráló ötlet található az építéshez és az átépítéshez, ezáltal megnövelve a játékidőt.

Az újdonságról szóló információt a LEGO Super Mario weboldalán tették közzé: www.LEGO.com/SuperMario.

___