Lifestyle

Szép ünnepi képeket szeretnél?

Az ünnepek és az élet nem telhet el szebbnél szebb képi emlékek nélkül, amihez bizony egy szuper kompakt gép is szükséges. Bármennyire is jó a telefonom fényképezőgépe, igazából mindig meggyőződök arról, hogy egy profi géppel készített kép mindig jobban sikerül, csak sajnos nem mindig van kéznél, amikor szükség lenne rá. Ezen tudatosan lehet változtatni főleg úgy, hogyha egy kompakt fényképezőgépet választunk, ami a táskánkban is elfér és könnyen kezelhető.

Nemrég a Canon EOS M100-as workshop partyján Földi Tamás fotós, Horváth Gréta szépségkirálynő és Jaksity Kata is kipróbálhatták a márka új fényképezőgépét, nézzük meg milyen véleményeket mondtak róla:

„Manapság naponta több ezer fotó, videó kerül publikálásra az interneten, igaz, eltérő minőségben. Ha van rá lehetőségünk, válasszunk minél jobb technikát, hogy minőséget produkáljunk. A témaválasztásánál pedig törekedjünk az őszinteségre, mert a beállított fotók mellett a spontán, akár fáradt vagy a pizsamás, fáradt énünk is hozzánk tartozik, életünk részét képezi és ezzel azonosulni tudnak a szemlélők. A mobillal korlátozottak a lehetőségek, az M100-zal viszont nem torzulnak vonásaink, amikor magunkat fotózzuk. Pár éve többet mutatok az életemből a nagyközönség számára, a sok pozitív visszajelzés és a követők növekvő tábora nagyon jólesik. Szeretnék pozitív hangulatot átadni, ezzel segítem mások önbizalmának erősödését. A célom, hogy nyomot hagyjak, ehhez számomra különösen fontos a minőség.” – Horváth Gréta.

„Bátran merjünk kísérletezni a Canon EOS M100-as beállításaival, hiszen menürendszere egyszerű kezelhetőségének köszönhetően a profi és az amatőr fotósok is könnyen megtalálhatják a kedvükre való megoldásokat, a hétféle cserélhető objektív használatától kezdve egészen a fény-árnyék játékáig.” – tette hozzá Földi Tamás.

Én még a ma már klasszikusnak számító berendezésekkel tanultam forgatni, cipeltem is a gépeket külföldi útjaim során. Ma látom, hogy kompakt méretű fényképezőgépekkel, mint például az EOS M100 videókat is magas minőségben állíthatunk elő. A nyersanyaggal is gazdaságosabban bánhatunk, a wifi-kapcsolattal pedig azonnal biztonságba is helyezhetjük a már kész képanyagot, amiből aztán lesz még időnk szerkeszteni, vágni. Ez a rugalmasság egészen új tartalmak elkészítését segíti, még több ötletemet valósíthatom meg például egy ilyen géppel. Folyamatosan több tervem is van, és az EOS M100 közelebb visz a megvalósításhoz.”- Jaksity Kata

Augusztus végén került piacra ez a tükör nélküli (MILC) digitális fényképezőgép, mely egy ideális választás azoknak, akik eddig csak okostelefonnal fotóztak, és már ennél jobb és különlegesebb felvételeket szeretnének készíteni. A gépben egy 24,2 megapixel felbontású képérzékelő szenzor és egy DIGIC7 nevű fejlett képfeldolgozó processzor gondoskodik arról, hogy a képek tökéletesek legyenek, míg a Dual Pixel CMOS AF nevű technológia abban segít, hogy gyorsan lehessen élességet állítani az adott témára. Az EOS M100-assal full-HD felbontású videókat lehet rögzíteni 60 képkocka/másodperces sebességgel, így a gyors jelenetek sem mosódnak majd el, ha a videót később feltöltik például a YouTube-ra. A nem profi fotós felhasználók dolgát jelentősen megkönnyíti, hogy a hátlapon nagy, 3 colos érintőképernyő található, amelyet egészen fel lehet hajtani, ami jelentősen megkönnyíti a szelfik és a saját magunkról készített videók készítését is. A fotókat és videókat wifin keresztül egyszerűen át lehet másolni okostelefonra, és feltölteni Facebookra, Instagramra vagy blogokra. Bluetooth-on keresztül távvezérelhető a fényképezőgép, hogy az exponálást, vagy a videofelvétel indítását a megfelelő időben kezdje meg. A Canon EOS M100 fekete, fehér és szürke színváltozatban kaphatóak, kilencféle színű fedlapot is rá lehet pattintani, de különböző stílusú nyakpántok is elérhetők hozzá. Nekem már felkeltette gép az érdeklődésemet, amivel szuperül tudnék a sajtótájékoztatókon fotózni, Neked hogy tetszik?

Nézzétek meg az EOS M100 kisfilmjét, amiből vizuálisan sokmindent megtudhatok erről az új kompaktgépről: