Lifestyle

Szívügyünk a fejlődés!

Idén már 3. alkalommal, ismét nemes célokért versenyezhetnek az indulók a Richter Anna Díj innovációs pályázatán. A kezdeményezésre pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozók és gyógyszerészek is jelentkezhettek, melynek győztesei a projektjük megvalósítására 4 millió forintos támogatásban részesülnek. A közönségdíj a szavazók kezében van, tehát március 14-ig Ti is meg tudjátok nézni a csapatokat, a bemutatkozó anyagukat és szavazhattok a kedvenceitekre.

Ismerjétek meg az egyes kategóriákban indulókat és támogassátok őket egy szavazattal:  https://richterannadij.hu/ Szerinted melyik öt innovatív ötlet valósuljon meg a húszmillió forintos összdíjazású elismerésnek köszönhetően?

A korábbi években tapasztalt nagy érdeklődés, és a rengeteg innovatív, hiánypótló ötletet tartalmazó pályamunkák alapján az alapítók számára egyértelmű volt, hogy újra meghirdessék ezt az egyedülálló pályázatot. Ugyanakkor a járvány miatt felmerült a kérdés, hogy a jelenlegi extrém terhet jelentő helyzetben vajon a szakemberek éreznek-e majd erőt arra, hogy kreatív ötleteken törjék a fejüket, és jelentkezzenek ra, de szerencsére ismét nagy elhivatottságról tettek tanúbizonyságot a regisztrálók, melynek eredménye, hogy több száz pályamunka, melyek maximálisan azonosulni tudtak a díj mottójával és valóban “Szívügyük a fejlődés!

A zsűri tagjai, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke. Mindannyian olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a pályázóktól, amelyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalának fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítő, minőségi változást hozhat a hétköznapokban.

Április 13-án egy ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg. Érdemes követnetek a Facebook oldalukat, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashattok és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhattok.