Gyerek, Lifestyle

Te is a szokásaid rabja vagy? Mostmár fellélegezhetsz!

Nagyon szeretem a különböző felméréseket, mert így meg tudjuk osztani az észrevételeinket egy céggel vagy termékkel kapcsolatban, ami azt gondolom, hogy nagyban befolyásolja a termékfejlesztést/márkaépítést, hiszen minden esetben a cél a fogyasztói igények kielégítés. 2019 során a Wick fogyasztói felmérést végzett, amely feltárja a vásárlói szokásokat és a gyógyszerek kiválasztását befolyásoló tényezőket.  Egy hét alatt 400, 20-55 év közötti vásárlót kérdezett meg, akik az elmúlt 12 hónapban megfázás vagy influenza tüneteit enyhítő készítményt vásároltak. A kutatásban egyrészt a megfázással és az influenzával kapcsolatos vásárlói szokásokra voltak kíváncsiak, mi jellemzi a fogyasztói igényeket, milyen termékeket és márkákat használnak, másrészt felmérték a vásárlói tudatosságot. A kutatás eredménye megmutatta, hogy a megfázás és az influenza tüneteinek kezelésére a vásárlók (80%) leginkább a forró vízben oldódó készítményekhez fordulnak, és a legelterjedtebb márkákat használják, amelyektől gyors megkönnyebbülést várnak, valamint bíznak benne, hogy elviselhetőbbé teszik a betegen töltött időt. A vásárlók rendszerint ugyanazt, a már számukra bevált terméket keresik. de ha esetleg kipróbálnak mást, akkor is visszatérnek az eredetileg bevált termékhez. Fény derült arra is, hogy bizonyos esetekben a fogyasztók nem ismerik a termékek összes alkalmazási módját, tehát nem használják ki a termékben rejlő összes alkalmazási módot.

Ilyen, többféleképpen alkalmazható gyógyszer a Wick VapoRub kenőcs is, mely jellegzetes illatát a világ harmadik legismertebb illataként tartják számon, náthával, köhögéssel, torokfájással és eldugult orral járó meghűléses panaszok esetén ajánlott és kámfort, tengerparti fenyőből származó terpentinolajat, levomentolt és eukaliptuszt tartalmaz. A készítmény nem csak a sokak által ismert módon, a nyak, hát, mellkas bedörzsölésével, majd az illóolajok kipárolgásán és az ezek belélegzésén keresztül tisztítja a légutakat, hanem kevés mennyiséget forró vízbe téve inhalálással is enyhíti a megfázásos tüneteket. A megfázás leggyakoribb és legzavaróbb tünete a köhögés, torokfájás, a folyamatos orrfújás, vagy az eldugult orr, ami tompítja az érzékeinket és az éjszakai alvást is megnehezíti. Megfázás esetén szinte mindenki küzd az alvással, és általában nem alszik eleget. Pedig épp az elegendő alvás lenne az, ami segítene a megfázás elleni küzdelemben. A kenőcs nyugtató eukaliptuszt és mentolt tartalmaz, alkalmazása után perceken belül hatni kezd, és hármas hatásának köszönhetően a megfázás bármely szakaszában enyhíti az orrdugulás, a köhögés, a torok- és hörghurut tüneteit, ezáltal könnyű légzést biztosítva akár 8 órán keresztül.

A kenőcs már 4 éves kortól, gyermekeken is alkalmazható, és az órákon át tartó illóolaj kipárolgásnak köszönhetően tisztítja a légutakat, és így az egész családnak nyugalmas éjszakai alvást biztosít. A tünetek súlyossága és mennyisége is befolyásolja, hogy a betegek kérnek-e segítséget és hogy hol. A felmérésből az is kiderült, hogy amennyiben nincs lázunk, otthoni öngyógyításba kezdünk, citromos teával, mézzel, forró fürdővel, húslevessel vagy kamillavirágos inhalálással. A válaszadók többsége csak ezek után fordul vény nélkül kapható, forró vízben oldódó termékekhez, és amennyiben még ezek után sem tapasztal javulást, akkor keresi fel a háziorvost. A kutatásban megkérdezettek 20%-a kérte gyógyszerész tanácsát, 15% viszont semmit sem tett, csak várakozott, hogy a tünetek enyhüljenek.

Mi rendszeresen használjuk ezt a kenőcsöt és Ti? Nektek, mi a “csodaszeretek” a megfázásra?

Wick VapoRub kenőcs ( 50 g) vény nélkül kapható gyógyszer.

P&G Hungary Kkt., 1082, Budapest, Kisfaludy u. 38 Tel.: +36 1 451 13 01

MAT-HU-VICKS-19-000006

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!