Gyerek, Lifestyle

Te mit viszel magaddal egy kisgyerekes kirándulásra?

Kisgyerekekkel nyaralni indulni kész tudomány. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel, de én annak ellenére, hogy rutinosnak érzem magam ebben, azért minden évben sikerül pánikba esnem a bőröndök pakolásánál.

Nyáron sokkal több család indul útnak és szerintem mindenhol központi kérdés a “mit vigyünk magunkkal”, amihez én ma már listával kezdek hozzá:

  • Nélkülük egy lépést sem

Az egyik legfontosabb kiegészítőnk egy megfelelően összeállított gyógyszeres doboz. Mindenképp van benne láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni szer, lázmérő, orr-, fül-, szemcsepp, orrszívó, ragtapasz, fertőtlenítőt spray, calsium, vitaminok, illetve fertőtlenítő spray.

  • A legszükségesebbek

Tilos otthon felejtenem a gyermek kedvenc játékát, plüssállatát, mesekönyvét, mert ha ez véletlenül bekövetkezne, akkor akár azt is el tudom képzelni, hogy vissza kell érte fordulnunk. Mindig szoktam meglepetésekkel, újdonságokkal is készülni, így könnyebb és rugalmasabb kivitelezni akár egy rövidebb- vagy hosszabb utazást is.

  • Semmi nem kiszámítható

Sajnos egyre szeszélyesebb az időjárás, ezért egy nyári utazás során, már nem csak lenge szettek lapulnak a bőröndben, hanem a kicsit vastagabb, melegebb ruhák is helyet kapnak. Szerintem nem vagyunk egyedül azzal a nyaralással, amikor egy kánikulás hétre számítunk és egy hidegfront vagy esőzés miatt ezt gyorsan felülírja az időjárás…:(

  • Védelem a káros sugárzás ellen

A kisgyermekek bőre fokozottan érzékeny, így a naptejek, nyári sapik, fürdős pólók, homokozó szettek, gumimatracok mellett, a napvédő sátor vagy napernyő mindenképpen kötelező kiegészítő. Mikor a gyerekek kicsik érdemes a déli órákban elvonulni sziesztázni is, hiszen ez mindenkinek jobban megy egy hűvös szoba árnyékában.

  • Strandolás önfeledten

Sajnos az utóbbi nyaralások alatt a családunk valamilyen tagja mindig elkapott valami fertőzést, így azt gondolom, hogy erre is fokozottan kell figyelni. A kislányom Lénus most pelenkás, de nyáron szeretem szellőztetni a popiját és bizony nem mindegy hogy hová csüccsen le és mihez ér hozzá a feneke. Az sem mindegy, hogy a nagy jtékban miket fogdos meg és utána hogyan tisztítsam meg a kezét mielőtt a szájába veszi azt. Ezekre az esetekre mindig van nálam Sudocrem popsikrém és nedves törlőkendő is, melyek rendkívül jó célt szolgálnak a mindennapokban, de ilyenkor pedig különösen. Hatékonyan és gyengéden ápolják a bőrt, emellett a kiszerelésüknek köszönhetően praktikusak, mivel kis helyen is elférnek.

  • Pocakra hangolódás

Az utazás hosszától függetlenül mindig bekészítek babyételeket, rágcsálnivalót és elegendő mennyiségű vízet, hogy bármilyen helyzetbe is kerüljünk, mindig annyi tartalékunk legyen, amivel akár több napig is kibírjuk. Rengeteg olyan szomorú történetet hallottam, ahol ezek életmentők lettek volna.

  • Rutinos tippek

Az évek alatt sok rutinos dolgot megtanultam, a saját vagy mások tapasztalatából, amikre érdemes figyelni, hiszen ezzel is megkönnyítem a gyerekek és a saját komfortérzetemet is. Én például mindig tele tankkal indulok útnak (az autópályán van amikor 5-6-7 vagy akár több órán keresztül is várakozni kell), a kocsiban a takaró is kötelező kiegészítő, bár a bőröndben lévő ruhák is nagy segítség lehetnek vészhelyzet esetén. Mikor Lilien nagyobb lett beszereztem egy utazó lejátszót is, amit a fejtámlára kell erősíteni, így ha már minden játékot megunt, akkor egy kis időre önfeledt mesenézés is része az utazásnak.

Szerintem a fentieken kívül még rengeteg sok hasznos tippet összeszedhetnénk, Nektek mi a “túlélő” felszerelésetek legfontosabb darabja?