Gyerek

Te tudod, hogy melyek a megfelelő sebkezelő lépések sérülés esetén?

Szerintem nem létezik olyan gyerekes család, akiknél ne fordult volna már elő valamilyen kisebb-nagyobb sérülés. Sokszor szeretnek az Anyukák pánikba esni, pedig ha megvannak a megfelelő eszközeink, akkor könnyen orvosolhatjuk a felszíni sérüléseket. Amikor egy kisebb seb ellátásáról van szó, néhányan egyszerűen a levegőre bízzák a gyógyulást vagy letudják a dolgot egy vizes tisztítással. Ennek számos oka lehet, például valahol azt hallották, hogy a seb száraz levegőn való gyógyítása a leghatékonyabb módszer, esetleg a sebkezelési rutin ismeretének hiánya vagy negatív tapasztalatok a színes sebfertőtlenítők ruhán, egyéb felületen hagyott nyomát illetően.

A teljes körű sebkezelés nem csak azért alapvető fontosságú, mert így felgyorsul a gyógyulási folyamat, hanem elkerülhetjük vele a hosszú távon megmaradó hegek létrejöttét is. Az alábbi lépésekkel és a Hansaplast szuper termékeivel egyszerűen segítheted elő a bőr regenerációs folyamatát, és ezentúl magabiztos lehetsz, ha megtörténik a baleset:

1.Tisztítás 

Az optimális gyógyulás érdekében fontos, hogy elsőként megtisztítsuk a felületet a szennyeződésektől, a baktériumoktól és a látható idegen részecskéktől. A sebfertőzések megelőzéséhez a színtelen Sebfertőtlenítő spray-vel nagyjából 10 cm távolságból fújjuk be a teljes sérült területet. A készítmény széles spektrumú antibakteriális hatásának köszönhetően hatékony fertőtlenítő, amely érzékeny bőrön és gyermekek kezelésénél is könnyedén használható. Nem csíp, így fájdalommentes sebkezelést tesz lehetővé, ráadásul a hagyományos fertőtlenítőkkel szemben nem hagy foltot a ruhákon sem.

2.Védelem

A zavartalan regenerálódás érdekében elengedhetetlen, hogy megvédjük a felületet a szennyeződésekkel és a baktériumokkal szemben. A seb szabadon ugyanis védtelen, így könnyen fertőzés, duzzadás vagy egyéb komplikáció is felléphet. A kezelési rutin második lépéseként a sérülés jellegének megfelelően fedjük le a területetsebtapasszal, steril sebkötözővel vagy védőpárnával.

3.Gyógyulás

Nedves környezetben bizonyítottan gyorsabban gyógyulnak a sebek, valamint kevesebb az esélye a hegesedésnek is. Erre szolgál a Sebkezelő kenőcs, amelyet naponta egyszer-kétszer, óvatosan, vékony rétegben ajánlott felvinni a száraz és tiszta sebre, valamint ügyeljünk rá, hogy a tubus felbontása után már ne érintkezzen vele. A készítmény a nyílt, kisebb felületi sérülésekre alkalmazható,kisgyermekek kezelésére és sérült, irritálódott, száraz vagy érzékeny bőrön is használható.

Mi már mindhárom terméket használjuk és csak ajánlani tudom őket!:)