Lifestyle

Tedd stresszmentessé a karácsonyt!

Úgy látom a környezetemben, hogy valamelyik Anyuka már nagyon várja a karácsonyt és teljesen meg van bolondulva az ünnepi hangulattól, valaki pedig már totálisan be van stresszelve attól, hogy mennyi teendő vár még rá, mire minden a helyére kerül az ünnepekre. Megfogadtam, hogy idén nem idegeskedek és sokmindent el fogok engedni, amire eddig görcsösen ráfeszültem, remélem ezt sikerül majd kiviteleznem is.

Szerintem ezek azok a pontok, amelyeken egy picit el lehet csalni az őrült készülődést:

Ilyenkor olyan sok a teendő, hogy érdemes listát készíteni ezekről és ezek tudatában egy fontossági sorrendet felállítani. Biztos lesz közte olyan, amit feltétlenül meg kell csinálni, de olyan is, ami akár a két ünnep között is megoldható. Az ajándékok beszerzése biztosan nem ér rá, de szerencsére már rengeteg online shop van, ahol sokszínű a választék és sorbanállás, tolongás nélkül lehet vásárolni, így házhoz jönnek a meglepetések, nekünk csak azt kell kitalálni, hogy kinek mire van szüksége. A másik központi kérdés az ünnepi menű elkészítése, ahol nem feltétlenül az a megoldás, hogy 26 fogást készítsünk és beessünk az ünnepi asztalhoz, hanem szuper gyorsreceptek vannak a neten, amikkel rengeteg időt spórolhatunk magunknak. Érdemes a családtagjainkat is bevonni a készülődésbe, így közösen mindenki jobban értékeli az együtt töltött szabadidőt. Én nagyon szeretem már december elején feldíszíteni a lakást, így még jobban bele tudok merülni az ünnepi idillbe és készülődésbe. A különböző dekorációs termékek mellett egy-egy illattal is hangulatossá tudjuk varázsolni az otthonunkat, melyek nagyban tudják befolyásolni a közérzetünket ebben az év végi időszakban.

Már tavaly is használtuk az ünnepek alatt az Air Wick® Wax Melts forralt boros és nagymama sütizős illatait, melyek aromájával könnyedén meghitt és kellemes hangulatot varázsoltunk az otthonunkba. Ajánlom Nektek is, hogy próbáljátok ki, ez egy égő láng nélküli készülék, mely egy viaszt párologtat, olvaszt meg, ami hosszan tartó illatot varázsol a szobába. A csomag magába foglal egy egyedi tervezésű kompakt gépet és 3 db wax melts illatosított viasz rudat, amely akár 60 órányi kellemes illatot biztosít.

Hajrá Anyukák, rajtunk múlik, hogy milyen környezetet varázsolunk az ünnepekre!:)