Lifestyle

Tegyél a környezetszennyezés ellen takarítás közben is!

Szerencsére ma már sok háztartásban egyre tudatosabban élnek, amivel nagyban hozzájárulhatunk a körenyezetünk védelméhez. Ma igen divatos minden, ami öko- bio- és újrahasznosítható termékek használata. Most egy olyan nagy lépésről számolnék be Nektek, amivel ténylegesen tehetünk a világunkért, önmagunkért, a családunkért és az egészségünkért – egy hazai cég által. Olyan magyar cégről beszélünk, a Cleanne-ről, akinek a küldetése, hogy a világ legjobb tisztítószereit gyártsa, amiből fakad, hogy a takarítás ne ártson az emberi szervezet számára, sőt múljon el a sok káros tisztítószer miatti esetleges ekcéma, allergia.

Tudod mennyi műanyag flakon végzi a kukában évente?

A Cleanne készített egy mintaszámítást: amennyiben átlagosan egy család 7 flakon tisztítószert használ 2 havonta, akkor 42 flakon szemetet termel egy évben. Magyarországon a KSH adatai szerint 4,1 millió háztartás van, így átlagosan 172 200 000 flakon szemetet termelnek a háztartások csak tisztítószerből egy év alatt! Ugye, hogy milyen hihetetlen?!

Amennyiben ugyanezen családok Cleanne-t használnak és leadják vagy visszaküldik, a kiürült Cleanne flakonjaikat, amit ők újratöltenek, akkor akár 143 500 000 flakon szeméttel kevesebb keletkezik egy év alatt Magyarországon!!! Egy flakont átlagosan 5 évig lehet használni, így összesen 832 300 000 flakonnal kevesebb szemétről beszélünk 5 év alatt, ez nagyon beszédes szám, ugye?!

A CLEANNE ma már mosogatószertől a kutyaalom tisztítóig, az univerzális mosószertől a zsíroldóig,  a praktikus irodai takarítószerektől a baba-mama ápolási termékekig nagyon sok mindent készít és ezekből semmi nem ártalmas az egészségre, sőt!

Ez az úticsomag zseniális a nyári kiruccanásokhoz
 

Vásárlók visszajelzése alapján a kézi mosogatószerünk eltüntette mosogatás közben az ekcémát, óvodai jegyzőkönyv szerint a játéktisztítónk használata mellett szignifikánsan kevesebb beteg gyerek van a CLEANNE csoportban.

Nálunk nem az a kérdés, hogy természetes-e a Cleanne, hanem a válasz arra, hogy ezt használjuk, más termékek helyett is! Amikor ezeket a termékeket használok, biztos vagyok benne, hogy minden fújással közelebb kerülünk a fenntartható környezethez.

Sokan sokféleképen értelmezik a környezetvédelmet és mindenki más szerint priorizál. A cég úgy gondolkodja, hogy a legkevesebb szemét, vegyianyag felhasználás akkor képződik, ha egész egyszerűen nem termelünk szemetet, vagy megfelelő módon újrahasználjuk a meglévő anyagaikat. Ezért a csomagolásmentes boltokkal való indulásuk után megegyeztek a Packeta csomagküldő céggel, akik lehetőséget biztosítottak arra: országosan 800 csomagpont egyikén a felhasználóiknak díjmentes visszáruként visszajuttassák hozzájuk a kiürült flakonokat. 

A felhasználóiknak biztosítják, hogy díjmentesen, visszáruként eljuttassák hozzájuk a kiürült flakonokat. 

Mivel ez a gondolatmenetük már 4 éve az életük része, ezért hatalmas öröm és büszkeség számukra, hogy egy országos magyar bolthálózattal, az EcoFamily-vel 2022-ben megvalósulhatott, hogy Magyarországon elsőként a Cleanne kiürült flakon visszagyűjtő boxokat helyeztek ki. Országosan 54 boltban van lehetőségetek bedobni a kiürült Cleanne flakonokat az erre kijelölt #Cleannezerowaste dobozokba.

Ők a kedvenceink!:)

Csak ajánlani tudom Nektek a termékeket, próbáljátok ki őket Ti is, nagyon hatékonyak és használatukkal Ti is hozzájárulhattok a környezetünk aktív védelemhez!

___