Gyerek

Tegyük varázslatossá a karácsonyt a LEGO-val!

Szerintem már minden Szülő nyakig benne van az ünnepi előkészületekbe vagy aki nem, Ő a finishben szeret hajrázni. Ez az év legszebb időszaka, amikor olyan ajándékokkal kedveskedhetünk a gyermekeiknek, amelyek képesek még jobban elnyújtani a karácsony szívmelengető hangulatát. Minden játékidő újabb lehetőség arra, hogy összeépítsünk egy új és menő LEGO®szettet, miközben minőségi időt tölthetünk együtt a családdal. A LEGO játék varázsa abban rejlik, hogy képes a gyerekeket és a felnőtteket is elrepíteni a korlátlan képzelőerő és a kreativitás világába.  A család minden tagja beléphet ebbe a világba, ahol hihetetlen történeteket találhatnak ki, és a közös építés közben együtt lehetnek. Ez pedig nem csak a karácsonyi időszak alatt képes összekovácsolni a családot.

Az elhivatott építőknek – legyenek bármilyen korúak – könnyű örömet szerezni. Inspirálódhatsz olyan szettekkel, amelyek tökéletesen visszaadják az ünnepi hangulatot, vidámságot csempésznek a mindennapokba és olyan készségek elsajátításában segíthetnek, mint a képzelőerő és kreativitás, a csapatmunka, a rugalmasság és alkalmazkodó készség, valamint a technológiában való jártasság, amelyeknek köszönhetően a gyerekek a jövő építőivé válhatnak. Ezen felül a LEGO®szettekben található LEGO minifigurákkal játszható szerepjátékok fejlesztik a gyerekek kommunikációs készségét és empátiáját is.

A legkisebbek és az óvodás korúak számára a DUPLO termékcsaládokból érdemes válogatni (1-5év) . Az újdonságok között megtalálhatjátok például a Számvonatot (10847), mely színes bevezetést kínál a számok és a számolás világába. A gyerekek imádni fogják, hogy újra meg újra összeépíthetik, s közben megtanulják a számokat. Mivel a DUPLO építőkockák mérete kétszerese a hagyományos LEGO építőelemekének, ezért tökéletesen illenek majd a kis kezekbe is. A Gőzmozdony (10874) is egy izgalmas választás, hiszen a vonatokkal való játék nemcsak nagyszerű szórakozást nyújt, de természetes módot kínál a tanulásra. Az interaktív elemek segítségével lehetővé teszi a kicsik számára, hogy megszólaltassák a vonatkürtöt, ki-és bekapcsolják a lámpákat, illetve megváltoztassák a vonat haladási irányát. Ezeken felül a mobil applikáció segítségével a LEGO DUPLO Gőzmozdony a való világban és digitális felületen történő játék tökéletes egyvelege, így segít megérteni az ok-okozati összefüggéseket, felismerni a színeket, illetve bevezet a kódolás világába. A beépített „Told és Indul” motor segítségével a gyerekek egy enyhe lökéssel elindíthatják vagy megállíthatják a vonatot, ezzel is fejlesztve a szem-kéz koordinációjukat, illetve a finommotoros készségeket.

A LEGO®City szettjeivel a mindennapi hősök inspirálják a gyerekeket (6-12 év). A Hegyi Rendőrkapitányság (60174) egy menő rendőrállomás, amely izgalmas kalandokat hoz az otthonokba. Ez a szett magában foglalja a kétszintes rendőrkapitányságot, egy hálós kilövőt, egy börtöncellát kitörhető ajtóval, valamint egy, a börtöncella alatt található barlangot, amelyben hegyi oroszlán rejtőzik. Ha a hegyi kalandokhoz szükség lenne egy vonatra is, akkor a Személyszállító vonat  (60197) a tökéletes társítás. A szett tartalmaz egy 10 sebességfokozatú, Bluetooth-os távirányítót, egy nyitható orrkúppal és nyitható ablakkal rendelkező vezetőfülkét, valamint két kocsit, amelyek leszerelhető tetővel, illetve kiszerelhető asztalokkal és székekkel rendelkeznek. Emellett a teljes körpálya 16 darab kanyarodó és 4 darab egyenes sínt tartalmaz, valamint egy beépíthető, két ülőhellyel rendelkező peront, illetve egy vasúti menetrendet, egy szemafort és négy LEGO minifigurát.

A nagylányom teljes LEGO®Friends őrületben van, velük csupaszív hősöket keresnek a kicsik (6-12 év). Az öt barát – Andrea, Mia, Emma, ​​Stephanie és Olivia – küldetése, hogy jobbá tegyék a világot. A Heartlake City üdülő (41347) tökéletes helyszín, hogy megmentsék a várost. Talán éppen a szálloda étterme, dzsúsz bárja vagy terasza válik a titkos találkozó tökéletes helyszínévé. Ha a nyomozás a vízpartra vezet, egy jet ski, egy ejtőernyős vízisí vagy a vízimentő állomás is hasznos lehet! Ha egy kalandozni támadna kedvük, akkor Mia lakókocsija (41339) varázsolja álomszerűvé a barátokkal közös kempingezést. Ennek a menő készletnek a teteje könnyedén felemelhető, így a konyha és a fürdőszoba is hozzáférhetővé válik.  Ha nincs hely az ágynak, az emeleten található alvó részleg is használható. Ezen kívül a szett tartalmaz még egy kétszemélyes sátrat, egy piknik asztalt, egy felfújható csónakot és egy barátságos lovat, amelyek végtelen számú szabadtéri kalandot kínálnak!

A Star Wars rajongóknak a kedvenc Star Wars történetek modelljei elevenednek meg a LEGO®Star Wars™ szettjeivel (8-14 év). Az X-szárnyú Vadászgép (75218) egy részletesen kidolgozott modell, visszahúzható futóművel, nyitott minifigura pilótafülkével, valamint egy ülés mögötti tűzoltókészülékkel. A jármű oldalára korongvetők, a szárnyakra pedig rugós kilövők vannak szerelve, sőt még egy R2-D2 elhelyezésére alkalmas raktér is helyet kapott a gépen, a kar segítségével pedig a szárnyak utazó és támadó módba is állíthatóak. Ehhez a nagyszerű modellhez extra matricák és csempék is járnak, amelyek segítségével Luke Skywalker Vörös Ötösét Biggs Darklighter Vörös Hármas X-szárnyú hajójává lehet átalakítani. Kezdődhet az űrháború?

A 9-14 éves korosztálynak találták ki a LEGO® Ninjago® izgalmas világát, amelyben a ninják a gonosz ellen harcolnak. Jay csatlakozott Viharkeltőhöz (70652) , a Villámsárkányhoz, hogy egy izgalmas, Lábatlan Apó és Szájkosár elleni küzdelem során megszerezzék a Sárkány Mellvértet. A rendkívüli sárkány szájából villámok lőhetők ki, hátán pedig egy eltávolítható minifigura nyereg található, emellett a sárkány egy csapkodó farok funkcióval is rendelkezik, valamint olyan – a sárkányvadász Lábatlan Apó számára kialakított – csatlakozási pontok találhatóak rajta, amelyekkel befogható a sárkányt.  Az igazán látványos Firstbourne (70653) sárkány a minifigurákra szabott, eltávolítható nyereggel, szárnyakkal és csapkodó farok funkcióval van ellátva. Használjátok a Bosszúkő Láncot, hogy leeresszétek a minifigurát Firstbourne-hoz, akit elkaphattok és felhúzhattok vele, vagy engedjétek le a sárkánycsaliként működő sült pulykát!

A LEGO® Technic™ – a tapasztalt építőknek tartogat igazi kihívást (10-16 év). A Volvo együttműködésével kifejlesztett futurisztikus konceptuális modell számos valósághű részletet tartalmaz, többek között egy összeépíthető felderítő drónt. A kézi irányítású funkciók közé tartozik a négykerék-meghajtás, a darukar és a kanál egyidejű vagy független irányítása, illetve az ellensúly beállítása.  Ez a kettő az egyben Volvo kerekes rakodógép  – ZEUX készlet (42081)  a részletesség kedvéért klasszikus Volvo színsémával rendelkezik, sőt a matricák segítségével megalkotható a futurisztikus Volvo PEGAX Szállítójármű is.

A LEGO®BOOST játékkal a kódolás révén kelthetitek életre az építményeket. A nagyszerű Kreatív robotok (17101) segítenek a gyerekek fantáziájának kibontakoztatásában. Az ingyenesen letölthető applikáció lépésről lépésre mutatja be az öt multifunkcionális modell felépítésének és kódolásának menetét. Ott van Vernie a Robot, amely mozog és beszél, az M.T.R. 4 (Többeszközös Rover 4), amely egy robosztus és sokoldalú jármű, négy különböző szerszámkapcsolóval és egy rugós kilövővel, a változó hangmagassággal és különböző hangeffektekkel ellátott Gitár4000 hangszer, valamint Frankie a cica – egy interaktív kisállat, amely játszik, dorombol és képes kifejezni a hangulatát, illetve a kis LEGO modellek megalkotására is képes Automatikus építő.

Azt hiszem átfogóra sikeredett a fenti termékpaletta, remélem, hogy Ti is találtatok izgalmas újdonságokat. Én idén ezzel a csúcsszuper adventi kalendáriummal nyitom meg az ünnepeket, most nem csokoládéval, hanem LEGO meglepetésekkel érkezik a Mikulás…:)