Divat

2021-es ősz/téli napszemüveg trendek

Ne feledkezzünk meg róla, hogy a napszemüvegek nemcsak stílusos kiegészítői a ruhatárunknak, de nagy mértékben segítik is a szemünk védelmét, ami bizony a téli hónapokban is szükséges. A 2021-es őszi és téli szemüveg-kollekciókat három trend befolyásolta: a futurizmus, a deco minimalizmus és a code-switch. A legújabb modelleket a letisztult formavilág, visszafogottabb színek jellemzik, melyek a 60-as és a 90-es éveket idézik meg. Az újdonságok között pedig, mint korábban is megjelennek a túlméretezett szemüvegek és a maszkszerű modellek is.

Ismerjétek meg a Ray-Ban, az Oakley, a Prada és a Versace napszemüvegeket és optikai kereteket gyártó Luxottica három fő őszi-téli napszemüveg trendjét:

Futurizmus – Emporio Armani, Valentino, Versace

A FUTURIZMUS újraértelmezése központi szerepet kapott a Luxottica márkáinak legújabb kollekcióiban. A trend leginkább az uniszex és a férfimodellekben ismerhető fel, amelyeket különleges technológiai részletek gazdagítanak. A futurizmus domináns elemei a reduktív design és az indusztriális stílus, amelyek az áttetsző keretekben és gazdag részletekben mutatkoznak meg. Az egyszerű formák minimalista megjelenést biztosítanak, könnyed, laza hangulatot árasztanak.

Deco minimalizmus – Tory Burch, Dolce & Gabbana

A DECO MINIMALIZMUS az art déco irányzatot és a minimalizmust ötvözi. A trendet leginkább a szobrászat és az ékszerészet inspirálta, amelyben a nosztalgikus retró hangulat és a kortárs formák találkoznak. A központi részletek – mint például az art déco minták és a márványozott színek – leginkább a látványos, elegáns és nőies szemüvegek formáiban jelennek meg. A férfi- és az uniszex modellek különleges, elegáns, de mégis letisztult részleteket sorakoztatnak fel

Code-switch – Vogue, Dolce & Gabbana, Valentino

A posztmodern stílust képviselő, CODE-SWITCH-nek keresztelt trend a kontrasztos színekre és a játékos formákra épít. Leginkább a női és uniszex szemüvegeknél jellemző, amelyek a saját individuumunkat segítenek kifejezni, és arra biztatnak, hogy szabadon döntsünk arról, hogy mit és milyen alkalomra viselünk. Ennél a trendnél a formák és a színek dualitása kapja a legnagyobb szerepet. Megjelennek az ironikus, érzelmi, kifejező formák, és rengeteg színátmenettel is találkozhatunk a különböző kollekcióknál.

Te, melyik stílus képviselője lennél?

___