Szépségápolás

Természetes és tudatos szépségápolás a Slow Cosmétique jegyében

Nem győzöm írni a cikkeket a folyamatosan érkező újdonságokról és úgy látszik, hogy nincs megállás! Az őszi évszakban bőrünknek különösen nagy szüksége van a hidratálásra, tápláló anyagokra, ilyenkor ugyanis a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja. Sokan félnek a testolajok használatától, pedig nagyon hatékonyak. Próbáld meg elfelejteni az eddigi hiedelmeidet velük kapcsolatban és segítek újragondolni a valódi értéküket!

Egy rövid interjú keretén belül szeretném Nektek bemutatni Gubányi-Prokec Nelly-t,  a Denelys kozmetikumok megalkotóját, akivel a francia szépségről és a „Slow Cosmétique” mozgalomról beszélgettünk.

Hogyan született meg a Denelys?

A világ egyik legszebb, legelegánsabb városában születtem, Párizsban. 26 évet töltöttem ott. Már kislány koromban imádtam barangolni a város parfümériáiban, ahol végig szagoltam a legújabb parfümöket, magamra kentem a legexkluzívabb kencéket, és ott el is költöttem az összes zsebpénzemet. Így utólag mondhatom, hogy minden akkor kezdődött.

Akkor ez egyenes út volt vagy egy kicsit rögösebb?

Nem annyira rögös, de azért voltak kanyarok… Magyarországra költözve megtanultam természetes kozmetikumokat készíteni és beszippantott az illóolajok csodás világa is. Lelkesen készítettem különböző kozmetikumokat, a családom és barátok nagy örömére. Sokszor órákon keresztül, az éjszakába nyúlóan tanulmányoztam a különböző növényi olajok, hatóanyagok és illóolajok hatásait a bőrre. 10 év jogi karrier után, de leginkább a kislányom születését követően, valami újra, autentikusabbra, ember- és természetközelibb dologra vágytam. A Párizsban töltött gyermekkori emlékek, életem új szakasza anyaként és a kozmetikumok iránti szerelem inspirált arra, hogy megalkossam saját kozmetikum márkámat, amelyet egyértelműen Franciaország, és a könnyed, sikkes, természetes francia női szépség ihletett.

Mi a Denelys titka?

A natúrkozmetikumokról sokan a “zöld”, “gyógynövényes” illatra asszociálnak. Számomra egy kozmetikum illata legalább annyira fontos, mint az összetétele, az állaga, vagy az érzete a bőrön. Én sem szeretek használni olyan natúrkozmetikumot ami hiába nagyon hatékony, de az illata olyan “nyers”. A termékeim fejlesztésekor sem akartam kompromisszumot: hiszem azt, hogy egy natúrkozmetikum lehet egyszerre nagyon hatásos a természet erejével és szexisen illatos is. Mivel már kiskorom óta körbevesznek a francia parfümök illatai, szerettem volna olyan illatokat adni a termékeimnek, amelyek nemcsak természetes anyagokból állnak, hanem visszaidézik azt a francia eleganciát amiben felnőttem. Ezért az illatok megkreálásában egy parfümőrrel dolgoztam együtt. Nem volt könnyű dolgunk, mert nehéz természetes illatanyagokkal olyan kifinomult, elegáns illatot kreálni mint tisztán szintetikus anyagokkal. De a parfümőr hatalmas tudásának és türelmének köszönhetően, hosszú hónapokig tartó közös munka eredményeként, sikerült fantasztikus illatokat kreálnunk. Célom, hogy a magyar nőknek ne kelljen többé választaniuk egy természetes de kevésbé illatos és egy illatos de kevésbé természetes kozmetikum között.

A márka másik titka és egyben különlegessége (egyedisége?) az, hogy minden egyes termék megálmodásakor a „Slow Cosmétique” mozgalom alappilléreit tartom szem előtt. Büszke vagyok rá, hogy hosszú hónapok kemény munkája eredményeként a Denelys termékek elnyerték a Slow Cosmétique magasrangú nemzetközi minősítést! Hiszem, hogy a szépségápolásnak létezik egy tudatosabb, bölcsebb, lassúbb módja, beválthatatlan ígéretek nélkül. Ezt a hitvallást dicséri, hogy mostantól termékeim a Slow Cosmétique logót viselhetik! Jelenleg Magyarországon rajtunk kívül egy kozmetikai alapanyagokat árusító cég rendelkezik még ezzel a minősítéssel, ami azt jelenti, hogy a mi márkánk az első Magyarországon akinek kozmetikai termékei megkapták ezt a minősítést.

Mit jelent pontosan a „Slow Cosmétique”?

A „Slow Cosmétique” (= „lassú szépségápolás”) mozgalom 2012-ben jött létre Belgiumban és azóta nemzetközileg nőtte ki magát. Azoknak a fogyasztóknak szól, akik szeretnék megváltoztatni kozmetikum vásárlási szokásaikat, akik kevesebb, de annál minőségibb terméket keresnek. A mozgalom 4 fő értéket közvetít, amelyeket teljes mértékben magunkénak vallunk:

  • Tudatos szépségápolás: a kozmetikum ne tartalmazzon inaktív vagy szükségtelenül feldogozott alapanyagokat, hanem kizárólag természetes, „élő” növényi hatóanyagokat, melyek jótékony, pozitív hatással vannak a bőrre. Ennek megfelelően termékeink nem csak kőolaj származéktól, parabéntől mentesek, de ellenben más natúrkozmetikum márkákkal, módosított olajokat sem tartalmaznak, mint pl. finomított, frakcionált vagy hidrogénezett olajokat. Ezek az olajok, noha természetes eredetűek, a módosítás következményeként nem tartalmaznak már vitaminokat, növényi hatóanyagokat és érzékeny esszenciális zsírsavakat (omega 3 és 6), így különleges ápolást nem nyújtanak a bőrnek. A Denelys termékek kizárólag hidegen sajtolt, bio növényi olajokat tartalmaznak, amelyek 100%-ban aktív hatóanyagok!
  • Tisztességesség: a szépségápolási rutinnak a lehető legkevesebb összetevőt és lépést kell tartalmaznia, a bőr alapvető és valódi szükségleteire kell, hogy választ adjon: tisztítás, hidratálás és védelem. Ezt a legegyszerűbb, legtisztább formulákkal is el lehet érni, a „kevesebb több”elvet követve, hamis vagy megtévesztő üzenetek nélkül a vásárlók felé. A Denelysnél sem a hosszú, bonyolult receptekre törekedtünk, hanem az adott bőrproblémára választ adó legtisztább, leghatásosabb természetes, bio összetevőket válogattuk össze. Minőség a mennyiség helyett, ebben hiszünk!
  • Természetes és öko szépségápolás: a kozmetikai termékek előállítása során minimalizálni kell a környezetre való hatást, tiszteletben kell tartani az állatvilágot, a természetet és az embert. Ennek megfelelően, termékeinkben fenntartható növényi eredetű alapanyagokat használunk, és újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló csomagolást alkalmazunk. A Denelys termékek 100%-ban vegánok.
  • Humánus és emberhez méltó szépségápolás:a termékek az Ember, a természet és az állatvilág tiszteletbe tartásában kerüljenek megalkotásra és eladásra. A Slow Cosmétique elismeri az ember kényeztetésre való igényét, de azt is, hogy ezt egyszerű és minőségi módon kell tennie, saját magára, mint a természet részére tekintve.

Jelenleg a Slow Cosmétique nemzetközi egyesület 180 olyan márkának ítélte meg a Slow Cosmétique emblémát, akik ezeket az elveket betartják, mintegy 80 kritérium vizsgálata alapján. Idén mi is büszke és elhivatott tagjai lettünk ennek a közösségnek.

A Denelys termékek nem tartalmaznak vizet, csak olajokat. Ez szándékos?

Igen, a szín tiszta növényi olajok erejében hiszek. A testolaj és az arcolaj már rég beépült a francia nők szépségápolási rutinjába. Célom, hogy a magyar nők is megismerjék és használják ezeket a fantasztikus anyagokat. A növényi olaj 100%-ban aktív anyag, olyan esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaz és olyan a szerkezete, ami nagyon hasonló a bőr szerkezetéhez, ezért szívódik fel gyorsan és épül be a bőr legmélyebb rétegeibe. A növényi olaj újjá tudja építeni a bőr sejtközti szerkezetét, képes arra serkenteni a bőrt, hogy kollagént termeljen. Persze ettől még lehet szeretni a víz alapú krémeket, ráadásul plusz védelmet is nyújthatnak a külső hatások ellen, mint a hideg, a szél, a napsugárzás, de mindig használjunk alá szérumot, olajat, mert az táplálja és hidratálja a bőrt, nem a víz. A testolajok pedig önmagukban elegendőek és tökéletesek a test ápolására.

Természetes hidratáló testolajaink mélyen regenerálják, ápolják és védik a bőrt. 100%-ban aktív hatóanyagokat tartalmaznak: esszenciális zsírsavban (Omega 3, 6 és 9) rendkívül gazdag 5 értékes bio növényi olajat, és antioxidáns hatású E-vitamint.

Két különböző bőrtípusra fejlesztettük. A száraz bőrre való testolaj jojobaolajat, sáfrányos szekliceolajat, avokádóolajat, argánolajat és napraforgóolajat tartalmaz, mély hidratálást biztosítva a legszárazabb bőrnek is. A normál bőrre való változata pedig jojobaolajat, szőlőmagolajat, makadámiadió-olajat, mogyoróolajat és napraforgóolajat tartalmaz, nem nehezíti el a bőrt, optimális hidratálást biztosítva neki. A Denelys testolajok pillanatok alatt beszívódnak a bőrbe, bársonyos érzetet hagyva maguk után. Fürdés után, enyhén nedves bőrre vidd fel.

A testolajok két különböző illatban kaphatók, mely illatokat egy parfümőrrel közösen fejlesztettünk értékes illóolajok felhasználásával:

  • L’Huile de Jour („nappali” illat): ellenállhatatlan virágos, friss illat ahol a légies neroli, a lágy bergamott, az édesnarancs és a kifinomult jázmin dominál.
  • L’Huile de Nuit („éjszakai illat”): érzéki, lágy, gyümölcsösen édeskés illat, ahol különleges, értékes illóolajok találkoznak: meleg citrusok mint a yuzu és az édesnarancs, mézes immortelle, légies neroli, kifinomult jázmin, pici fűszeres szantálfával kiegészítve.

A DENELYS webshop kínálatában nemcsak natúrkozmetikumok kaphatók, hanem aromadiffúzorok és bio illóolajok is, valamint egy francia csodaszer a narancsbőr kezelésére, a Cellu-cup.