Gyerek, Lifestyle

Testi és szellemi támogatás az Esprico rágókapszulákkal!

A következő hónapokban még inkább kiemelt figyelmet kell fordítanunk az immunrendszerünkre, hiszen Ő a szervezetünk legfontosabb védőbástyája! A vitaminok mellett mi különböző jótékony hatású étrend-kiegészítőket is szedünk, melyekkel extra támogatást tudunk biztosítani a szervezetünknek. A lányaimnak mindig sokkal körültekintőbben választok ilyen jellegű termékeket és szeretem, ha ezek minél átfogóbb belső segítséget nyújtanak.

Nemcsak az immunrendszert, de a szellemi fejlődést is támogatja

Nemrég ajánlották nekem az Esprico rágókapszulát, mely olyan fontos tápanyagok kombinációját tartalmazza, hogy amellett, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, még segít a normál szellemi fejlődés fenntartásában is. Ez szerintem azért fontos, mert sajnos a gyerekeknek egyre több kihívásnak kell megfelelniük és a sok információ, a feszültség és a napi stressz csökkentheti a koncentrációs képességüket. Korábban ennek főleg a felnőtteknél tulajdonítottak nagyobb jelentőséget, de ma már a gyerekeknél is érdemes erre odafigyelni.

Folyamatosan hallunk a termékekben is megtalálható omega-3- és omega-6-zsírsavak, magnézium és a cink jótékony hatásairól, ennek ellenére szeretném Nektek egy kicsit kifejteni, hogy miért is olyan fontosak:

  • Az Omega 3 zsírsavakban az EPA (eicosapentansav) és a DHA (docosahexansav) különösen fontos szerepet játszik. Segítenek az agy fejlődésében, az idegsejtek mozgékonyságában, az idegsejtek közötti információátvitelben, az idegrendszer funkciójában és az anyagcsere folyamatokban.
  • Az Omega 6 zsírsavakban a GLA (gamma-linolsav) bír különös jelentőséggel, melynek meghatározó szerepe van az agy felépítésében, az emlékezet fejlődésében, a tanulási folyamatokban, a koncentrációban és a figyelemben.
  • A megfelelő mennyiségű magnézium bevitele különösen fontos, mivel életfontosságú az idegi impulzusok átvitelében, és co faktor az izmok ellazulásához vezető folyamatokban. Javítja a koncentrációt, csökkenti az ingerlékenységet, nyugtatja az idegeket, lazítja az izmokat, aminek következtében elősegíti a kiegyensúlyozottságot és megteremti a terhelhetőképesség és a tanulóképesség feltételeit.
  • A cink azért egy különösen fontos nyomelem, mert az anyagcsere igen sok folyamatában vesz részt, gondoskodik arról, hogy a gyermek jól stratoljon a mindennapi életben. Fontos co faktor a zsírsavak anyagcseréjében, illetve az agyban is jelentős funkciói vannak, mint pl. az idegsejtek közötti jelátvitel. A jó koncentráció és kiegyensúlyozottság eléréséhez érdemes megfelelő mennyiségű cinket bejuttatni a szerveztünkbe.
Lilinek ízlett a narancsos ízvilága

Egyenlőre még csak a nagyobbik lányom kóstolta, mert gyerekeknek 5 éves kortól adható, de neki nagyon tetszett a kellemes, narancsos íze és azt mondta, hogy azért is jó, mert könnyen szét tudja rágni és szinte roppan a szájában.

Fontos leírnom, hogy az Esprico rágókapszula egy étrend-kiegészítő, így a szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot sem, de segíthet extra támogatást nyújtani. A termék nem tartalmaz édesítőszert (aspartamot), ízfelerősítőt (glutamátot), lágyítószert (phthalatent), glutént és konzerváló anyagot sem, de hal- és szójaallergiások nem fogyaszthatják.

Ha Ti is szeretnétek egy kis extra támogatást a gyermeketeknek, akkor próbáljátok ki ezt a gyümölcsízű rágótablettát, mely elérhető a gyógyszertárakban.

___