Lifestyle

Ti szoktátok pótolni a szervezet számára szükséges vitaminokat?

Egy termékbevezetés kapcsán ismerkedtem meg a NUTRILITE Omega-3 komplex étrend-kiegészítőjével, mely ráébresztett arra, hogy itt az ideje összeírnom, hogy melyek azok a legszükségesebb vitaminok, amelyeket mindenféleképpen rendszeresen be kell juttatnom a szervezetembe.

Íme a listám, nézzétek csak:

Kezdjük az Omega-3 zsírsavakkal, melyek számos egészségügyi előnnyel járnak: csökkentik az időskori panaszok számát, a szívroham esélyét, a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint késleltetik a szellemi romlás folyamatát. Az omega-3 savak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes őket előállítani, ezért az étkezéssel kell pótolni. Ha az étrendünk nem tartalmaz hetente rendszeresen 1-2 adag halat, a koncentrált halolajjal egyszerűen pótolhatjuk ezeket az értékes esszenciális zsírsavakat szervezete számára.

A Kalciumról ismeretes, hogy csökkenti a csönttörések kockázatát, menopauza utáni nőknél pedig csökkenti a szívroham és a stroke előfordulását is.  A csontjaink a legtöbb kalciumot 30 éves korunk előtt veszik fel, attól még életünk későbbi részében is hozzájárulnak a megfelelő csontegészség megtartásában, emellett izom-, ideg- és szívműködésünkért is felelős. Természetes úton a tejfélékből, tofuból, szardíniából, brokkoliból, mandulából és spenótból tudjuk beszerezni.

A D-vitamin azért is annyira fontos 40 év felett, mert segít megóvni az időskori megbetegedésektől. A D-vitamin hiányt korábbi kutatások kötötték már össze cukorbetegséggel, szívproblémákkal, szklerózissal, illetve mell-, vastagbél- és végbélrákkal, ezen problémák pedig annál esélyesebbek, minél idősebbek vagyunk. A tablettákon és táplálékkiegészítőkön kívül halból, tej- és gabonafélékből tudjuk beszerezni őket, de a legjobb D-vitamin forrás még mindig a napfény.

A Magnézium segít a vérnyomás szinten tartásában, ez pedig kifejezetten fontos a 40 feletti nőknek, akiknél nagyobb valószínűséggel jelentkezhet a magas vérnyomás. Emellett segít a kalcium megfelelő feldolgozásában, ideg- és izomrendszerünk, valamint vércukorszintünk megfelelő szinten tartásában. Elsősorban sötétzöld levelű zöldségekben, babban, szójában, diófélékben és avokádóban találhatjuk meg.

A fiatalabb szervezet könnyedén felveszi a B12-vitamint a csirke- és halhúsból, tejtermékekből és tojásból, de az idősebbek már gondban lesznek vele. Naponta 2,4 milligrammot kellene bevinni belőle, de ha több sikerül, azzal sincs gond, hiszen a B12 vízben oldódik és a vizelettel gond nélkül távozik a szervezetből. Szükséges a fehérje, szénhidrát -anyagcsere, a nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréje és a vörösvértestek képzéséhez is.

A fentiek közül a legnagyobb hiányosságban az Omega-3 zsírsavakkal vagyok, mert télen egyáltalán nem szoktam halas ételeket fogyasztani. A NUTRILITE termékei közül a D-vitamint, A Fekete Áfonya Luteinnel, a Double-X étrend-kiegészítőt is rendszeresen szedem, melyekkel nagyon meg vagyok elégedve, úgyhogy most itt az ideje, hogy bővüljön a repertoárom az Omega-3 komplex-el is! Próbáljátok ki Ti is! 🙂

Ismerjétek meg a NUTRILITE termékeit!