Gyerek

Tudatos merülés a kisbabádnak!

ez3 nyito

Az újszülött kisbabánk kapcsán megint felmerült a babaúszás kérdése, ami számomra egy igen kényes téma. Szerintem sok Anyukában felmerülnek az alábbi kérdések a kicsik úsztatása kapcsán:

  • biztos nem ártalmas a babának a klóros víz?
  • elég meleg a medence hőmérséklete, nem fog megfázni?
  • nem körülményes a babák öltöztetése, szárítása?

…szerintem még rengeteg hasonló kérdéssel találkozhatunk a téma kapcsán, de nem is ez a lényeg, hanem a válaszok és egy szuper hely, amit speciálisan erre a célra hoztak létre. A Stilianos Babauszoda már 10 éve nyitott meg azzal a céllal, hogy tiszta, biztonságos és teljes mértékban a baba barát helyet termetsen az úszni vágyó kicsik számára. Képzeljétek el, hogy a medencék vizét UV fénnyel tisztítják, ami jóval hatásosabb fertőtlenítési technika, mint a klór, emellett további nagy előnye, hogy nem keletkezik semmilyen káros melléktermék, mely veszélyes lehet az emberi szervezet, főként egy kisbaba számára.

A különleges medencék mellett egyedi vízi készségfejlesztő módszert alkalmaznak, mely igazából nem babaúszás és nem is terápia. Az SHD módszer egy olyan technika, mely az egészséges gyermekfejlődést tartja szem előtt, kihasználva a víz és a játékok erejét, kombinálva olyan komplex fejlesztő foglalkozásokkal, amely a gyermekfejlődés életkori sajátosságainak megfelel. Nemcsak fizikailag fejlődik a gyermek,  hanem a gondolkodása, problémamegoldó-, szóbeli kifejező képessége, figyelme, koordinációja és a memóriája is. Természetesen a fentiek mellett az úszásnemek tökéletes elsajátítása sem utolsó szempont!:)

Stilianus babauszoda mix

A kicsik víz alá merítése nagy kérdőjel számomra, valaki esküszik rá, én sajnos nem preferálom, pedig rengeteg érv szól mellette. Erre a Stilianos Babauszoda hálózat a CDSM technikát használja, ami egy speciálisan kifejlesztett merülés technika, mely a búvárreflex segítsége nélkül tanítja tudatosságra a gyermeket a merülések során. Ennek köszönhetően a babák 3 hónapos kortól, bármely életkorban elkezdhetik a babaúszó foglalkozást, legyen az 12 vagy akár 18 hónapos kor.

Ha felkeltette ez a szuper hely az érdeklődésedet, akkor látogass el a Stilianos Babauszoda weblapjára, ahol bővebb információt is találsz róluk, illetve ha sikerül eljutnom hozzájuk, akkor írok majd a személyes tapasztalataimról is!:)