Lifestyle

Tudtad, hogy a ruháinkon lévő szennyeződések 70%-a láthatatlan?

A jól látható foltokat könnyen észrevesszük, de tudtad, hogy a ruhákon lévő szennyeződések 70%-a szemmel nem látható? Ezeket a bőrünkről lehámló hámsejtek, a faggyútermelés, az izzadtság okozzák, amelyeknek egy része az ágyneműn és a ruháinkon végzi. Az így képződött szennyeződés nem megfelelő tisztítás mellett egy idő után ragacsossá válik, felhalmozódhat, így még több szennyeződést vonz magához, ami a textil elsárgulásához vezet. Az Ariel által szabadalmaztatott egyedülálló Purezyme™ technológia eltávolítja még a láthatatlan foltokat és szennyeződéseket is, mosóerejével higiénikus és mély tisztaságot biztosít.

A Procter&Gamble legutóbbi hazai felmérése alapján a fogyasztók több mint négyötöde (85%) tisztában van azzal, hogy lehetnek láthatatlan szennyeződések a ruhaneműn, és meglepően sokan (68%) vélik úgy, hogy ezek kellemetlen szagot okoznak, ugyanakkor azt sokan mégsem tudják, mi okozza ezeket a kellemetlen szennyeződéseket.

Ruháink szennyeződésének 30 százaléka külső környezettől származik, mint pl. a légszennyezés vagy ételfoltok, 70 százaléka viszont a testünk által termelt szennyeződés. Bőrünk az elhalt sejtektől folyamatos hámlással szabadul meg. Óránként legalább hatszázezer parányi hámdarabka hámlik le rólunk, ami évente mintegy 0,7 kilogramm súlyt tesz ki. Ez felelős a háztartásban felgyülemlő por nyolcvan százalékáért is. Emellett egy ember átlagosan napi egy liter izzadságot és egyéb testnedvet termel. Ha nem távolítjuk el hatékonyan az ilyen szennyeződéseket mosás során, idővel felhalmozódnak, kellemetlen szagokat vagy a szövetek elszíneződését okozzák. A fehér ruhák hónalj körüli sárga foltjai tipikusan az ilyen jellegű – először még szabad szemmel nem látható –, testről származó szennyeződések felhalmozódásának eredményeként alakulnak ki.

Az Ariel Allin1 PODS Purezyme technológiának köszönhetően elbúcsúzhatunk a láthatatlan szennyeződésektől!

Az új Purezyme technológia a megfelelő időben szabadítja fel az Ariel Allin1 PODS kapszula összetevőit, a szövet mélyére hatol, és feloldja a ruhában maradt izzadtságot, hámsejteket vagy faggyút, így rendszeres használatával megelőzhető a láthatatlan szennyeződések felhalmozódása, és biztosítható a napjainkban egyre fontosabb higiénikus tisztaság. A kapszula mosóerejével higiénikus és mély tisztaságot biztosít.

Mit is jelent ez valójában?

• Az Allin1 formula azt jelenti, hogy egy kapszula elegendő az alapos tisztításához azáltal, hogy a kapszula összetevőit a mosási ciklus megfelelő idejében engedi ki.

• Szabadalmaztatott Purezyme™ technológia: a speciális enzimnek köszönhetően hatékonyan távolítja el a szennyező anyagok felhalmozódásából eredő láthatatlan szennyeződéseket.

• Jobb a környezet számára: Az Allin1 mosókapszulák 30 fokon is működnek, így pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Engem meggyőzött a hatékonysága és Téged?

___