Gyerek, Lifestyle

Tudtad, hogy az allergia és az asztma fő okozója a szennyezett otthoni levegő?

Sajnos a levegőben található minden káros dolog hatással van a szervezetünkre, hiszen ha akarjuk, ha nem, úgyis belélegezzük őket. Egy átlagember naponta 22 000-szer vesz levegőt és minden egyes levegővétellel 40-75 000 porszemcsét juttat a tüdejébe.  Nagyon sok lakás vagy iroda nem rendelkezik rendes, friss levegőellátással, sőt valamelyik olyan szellőztető rendszerrel üzemel, melynek levegője sokkal szennyezettebb és akár (az influenzát okozó vírussal) fertőzöttebb, valamint az egészségünkre igazán káros hatással van.

Ha Neked vagy a családban van olyan ember, akinek ez problémát okoz, akkor lehet, hogy számukra érdemes lehet szemügyre venni a következő levegősterilizálókat és párásítókat:

 

Az egyik leghatékonyabb és leg dizájnosabb levegősterilizáló az Airfree lotus készülék (129.900 Ft), melyet valós életkörülmények között teszteltek olyan mikroorganizmusokkal, mint a gombaspórák, baktériumok, vírusok és poratka-ürülék. A szabadalmaztatott TSS™ technológia minden mikroorganizmust elpusztít anélkül, hogy káros anyagot bocsátana ki és ehhez csak 15 percre van szüksége, úgy hogy közben észre sem vesszük, mert annyira halk. A készülék teljesítménye kevesebb mint 50W, és nem tartalmaz cserélendő alkatrészeket, nincs szűrője vagy UV lámpája. A kezelése is végtelenül egyszerű, csak a padlóra kell helyezni és csatlakoztatni az elektromos hálózatra. Ennek a készüléknek van egy Airfree Fit (34.900 Ft) változata is, mely anti-stressz fényforrás is, ami ideális gyermekszobákban és fürdőszobákban is. Használható éjszakai világítás-üzemmódban és teljesen kikapcsolt lámpával is.

Mindkét készülék csökkenti az allergia és az asztma tüneteit, elpusztítja a poratkákat, a penészgombát, gombaspórákat, és minden más szerves anyagot, mikroorganizmust, ami allergiát, asztmát és egyéb légúti betegséget okozhat.

Ha légtisztításban és párásításban is gondolkodik valaki, akkor Neki ajánlom a BONECO H680 Hibrid készüléket (329.900 F). Ez az extra nagy kapacitású légmosó akár egy 100m2-es szobát is képes “kezelni”. Hatékony, energiatakarékos, emellett nagyon dizájnos is, LED kijelzővel, távirányítóval, levegőminőség és páratartalom érzékelővel, sőt még BABY üzemmóddal is rendelkezik. A karbantartása is egyszerű, mivel öntisztító és a multifunkcionális kijelzője így nagy segítség a működtetésben.

Még egy egészségpénztárra is elszámolható levegősterilizálót is szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, a Stadlerform Viktor légtisztítót (89.000 Ft). Ez a készülék 50 m2 vagy 125 m3.-es helységbe javasolt. Háromlépcsős szűréssel dolgozik: mechanikus szűrőbetét (szőrök/koszok/nagyobb porszemcsék), HPP (vírusok, baktérium/pollen/penészgomba), cserélhető aktívszén betét (elnyeli a kellemetlen szagokat). A készüléket 1-2 csepp aromaolajjal is illatosíthatjuk , így kellemes légkört teremtve a lakásban.

Remélem, hogy tudtam segíteni az illetékeseknek. A termékeket a Salus webáruházából válogattam össze, amit akár online is meg tudtok rendelni!