Lifestyle

Tudtad, hogy ezek a legtöbb baktériumot hordozó tárgyaink?

Szerintem tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a környezetünkben rengeteg baktérium bújik meg, de sokszor nem is foglalkozunk azzal, hogy ezek milyen alattomosak és ártalmasak lehetnek. Talán a legyegyértelműbb mindeki számára, hogy a közlekedési járműveken, az abc bevásárlókosarain, a kilincseken rengeteg a kórokozó, de vajon foglalkozunk ezzel? Minden egyes leszállás vagy bevásárlás vagy ajtónyitás után megmossuk a kezünket mielőtt például egy zsebkendőhöz nyúlunk vagy megfogjuk a gyerek kezét? Nyilván nem az a cél hogy paranoiásan egy steril világban éljünk, mert a jó öreg mondás szerint “kell a kosz” az immunrendszerünk fejlődéséhez, de mégis ezzel lehet tudatosan foglalkozni?

Itt van például a mosogatószivacs, amit minden nap használunk, de vajon időben lecseréljük őket? Vagy tudjuk, hogy a kézmosás után használt törülköző, illetve konyharuha a bacik melegágya? Vagy gondolnánk, hogy a mobiltelefonunk az egyik legnagyobb telephelye a kórokozóknak? A kulcsunk, az egerünk, a billentyűzetünk, gyerekjátékok tisztítására is fordítunk kellő figyelmet?

Bennem sokszor felmerülnek ezek a kérdések persze nem mániákus módon, de amióta megszülettek a gyerekek, azóta fokozottan figyelek ezeknek az eszközöknek a tisztítására. Ehhez már számtalan fertőtlenítő termék áll a rendelkezésünkre és most a ZEWA is piacra dobott egy törlőkendőt, amivel szeretné megkönnyíteni azoknak az embereknek az életét, akik szeretnék “tisztán” eltölteni a mindennapjaikat. Ez a különleges összetételű termék nem hagy ragadós érzést a bőrön, a lapjai erősek, de gyengédek és puhák a bőrhöz, így nyújtanak frissítő és tiszta érzést útközben is. Használható kézre, karra, arcra vagy nyakra is, amikor csak szükség van rá. A visszazárható csomagolásnak köszönhetően bárhova kényelmesen magunkkal vihetjük, akár a munkába menet, akár a játszótéren legyen rá szükségünk. Szerintem hasznos társaink lehetnek, nekem már a kocsiban és a táskámban is lapul egy-egy darab.

Ti mit használtok?