Szépségápolás

Ünnepeld Te is Capri szenvedéllyel teli illatát!

Idén nyáron, Dolce&Gabbana frissítő csavart visz az ikonikus Light Blue illatokba. Az új, limitált kiadású, Italian Zest illatokat az olasz scorza di limone citromhéj inspirálta és Capri napos, nyári vidámságát ünnepli. Nyáron Capri színesebbé válik, a sziget ragyogó hangulata megtelik vidámsággal, szeretettel és szenvedéllyel, ezt az életérzést igyekeztek egy pici palackba belesűríteni.

Az új, női Light Blue variációban, Olivier Cresp parfümkészítő egyedülálló, savanykás Calabria-i citrommal frissítette fel a Light Blue ikonikus gyümölcsös virágos illatát. A kézzel-szedett „limoni primofiore” citromok a fa első virágzásából származó termések, melyeket intenzív ízüknek köszönhetően a legjobb minőségű citromnak tartanak. Mivel a gyümölcs külső héja és húsa is érzékeny a túlzott melegre, egy ősi hideg-nyomásos technikával préselik, úgynevezett sfumatrice eljárással, mellyel eredeti, természetes, gourmand esszencia nyerhető ki. Az eredeti Light Blue szicíliai cédrussal és Granny Smith almával teli fejjegyét, ezúttal savanykás citrus jegy teszi ragyogóbbá, mely ezáltal még gyümölcsösebb és zamatosabb. A ragyogó szívjegyet alkotó fehér rózsa és jázmin szirom jegyek sugárzóbbak, mint valaha. Ámbrás, meleg pézsmás alapjegye még csillogóbb. Az Italian Zest illat a mediterrán nőiesség új arcát fedi fel.

A férfi változatba, Alberto Morillas parfümkészítő újraalkotta az eredeti Light Blue Pour Homme illatot egy gazdag citrus esszenciával, friss bergamottal, melyhez bors, pézsma és tölgy jegyek társulnak. A Citrus bergamia, vagyis a bergamot egy kis, sárga, narancsformájú gyümölcs, mely kizárólag Calabriában terem. A bergamot esszenciális olaja a héj hámozásakor, hideg-nyomásos eljárással nyerhető ki, mellyel megőrizhető a gyümölcs gazdag, ínycsiklandó aromája. A friss bergamot tiszta kirobbanása fokozza a Light Blue Pour Homme illat hűvös-érzéki kontrasztját. A fejjegyet alkotó grapefruit és mandarin jegyek hűvös koktélját ragyogóbbá varázsolva, a bors és boróka jegyek fűszeres ízvilágot kölcsönöznek a szívjegyet alkotó rozmaring és rózsafa jegyeknek. Ezzel kontrasztot alkotva, az alapjegy vibráló tömjén és pézsma jegye még erőteljesebb az új illatban.

Az olaszokhoz hűen a dizájn is fontos szerepet játszott a tervezésben: az üveg kupakja és az illat színe a citromhéj világossárga színét tükrözik vissza, az égszínkék dobozokat pedig vidám, retro stílus díszíti, melynek hátterében a Faraglioni sziklák láthatók.

Én már teszteltem őket, fantasztikus az illatuk!:)