Változatos fehérjeforrások az otthoni edzéshez
Ha unod már a csirke-rizibiz kombinációt? Villámgyorsan telik az idő a karantén alatt, közben pedig egyre világosabbá válik, hogy az egészségünk érdekében most is szükségünk van a rendszeres testmozgásra. Egy kis edzés nem csak a karcsúságunk megőrzésében segít, de a munka és a gyerekek okozta stresszt is levezethetjük vele. Annak érdekében, hogy a testmozgásunknak fizikai eredménye is legyen, az étkezésre is figyelnünk kell, az edzés utáni csirkét és rizst azonban nyugodtan lecserélhetjük egy-egy változatos ízbombára, amelyekkel akár még több fehérjét is bevihetünk a szervezetünkbe.

Az edzésterv összeállításakor azt is észben kell tartanunk, hogy szervezetünknek megfelelő tápanyagbevitelre van szüksége az izomépítéshez és az energia szinten tartásához. Testmozgás után tehát fontos, hogy magas fehérjetartalmú ételeket fogyasszunk, hogy az értékes tápanyagok beépülhessenek izomzatunkba, az edzés pedig ezáltal ne csak szellemi, hanem fizikai megújulást is hozzon. Ezen a ponton azonban fontos leszögezni, hogy az egészséges étkezés korántsem egyenlő az unalmas, íztelen ételek fogyasztásával, így az állandó tojás-, csirke- és túróevésről nyugodtan leszokhatunk. Ezek azok a tipikus ételek, amelyeket kezdő és profi sportolók egyaránt előszeretettel fogyasztanak azt remélve, hogy a bennük található fehérje azonnal hasznosul. Az edzés utáni étkezésnek azonban nem kell ennyire unalmasnak lennie, hiszen ma már vannak olyan termékek, amelyek túlszárnyalják a „klasszikusokat”, elkészítésük egyszerű, ízüket pedig ezerféleképp kombinálhatod. Természetesen nem a fehérje porokról van szó, hanem a tészta formájú zöldségekről. A Bonduelle Légumiotésztái nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert vagy színezéket, 100%-ban hüvelyesekből és zöldségekből készültek, így glutén-, tojás- és laktózmentesek, 100 grammjuk pedig 19-22 gramm fehérjét tartalmaz, amely bizony simán ráver a tejre, tojásra, túróra és csirkére is.

Most mutatok Nektek egy húsz perc alatt elkészíthető ízletes fehérjebomba receptet, amelyekkel garantáltan feldobhatjátok az unalmas hétköznapi vacsorákat.
Gorgonzolás, spenótos, baconös Légumio fusilli
A következő recept alapja a csicseriborsós változat, amelynek 100 grammjában 19 gramm fehérje és 9,7 gramm rost van. Ezzel szemben például 100 gramm túróban csak 15 gramm, 2 tojásban (kb. 100 gramm) pedig mindössze 14 gramm fehérje található.
Hozzávalók: 1 doboz Légumio csicseriborsó fusilli, 150 gramm gorgonzola, 6 szelet bacon, 1 hagyma, 2 marék spenót, 1 marék dió, 2 deciliter alaplé, olívaolaj, só, bors.
Amíg a fusillit főzitek, elkészíthetitek a szószt. A felkockázott bacont egy kis olajon lepirítjátok, majd félreteszitek. A hagymát apóra vágjátokk és a megmaradt zsiradékon lepirítjátokk, ezután pedig apránként elkezditek hozzáadni az alaplevet. A szószba morzsoljatok gorgonzolát, fűszerezzétek, végül a spenótot is keverjétek bele. Ha a spenót összeesett öntsd bele a pirított bacont. Tálaláskor a fusillire kanalazz egy kis szószt, és szórd meg pirított dióval. Isteni, kószoljátok meg!
Ha még több fehérjében és rostban gazdag receptre vágysz, látogass el a Bonduelle weboldalára!