Lifestyle

Változtass a napi szokásaidon, hogy védd a Földünket!

Mi a Nespresso táborát erősítjük, ezért aki hozzánk hasonló cipőben jár, Nekik szeretném felhívni a figyelmüket a következő környezetvédelmi törekvésre. Földünk védelme érdekében mindannyian könnyedén tehetünk valamit, és itt nem nagy dolgokra kell gondolni, hanem például arra, hogy a napi szokásainkon változtatunk egy picit, például a reggeli kávénk lefőzése után összegyűjtjük a használt alumínium kávékapszulákat.

Őszintén bevallom, hogy mi is külön gyűjtjük a kapszulákat viszont arra már ritkán volt kapacitásunk és figyelmünk, hogy ezt visszajuttassuk a boltba, amin mostantól változtatni fogunk, hiszen mindenki számára könnyedén elérhető lesz egy új szolgáltatás. Mostantól már futárszolgálat segítségével az új kapszulák átvételével egy időben ingyenesen, így az ország bármely pontjáról visszaküldhetjük használt kávékapszuláikat, amelyek újrahasznosításáról a cég gondoskodik.

Amikor sok évvel ezelőtt a Nespresso megalkotta prémium minőségű, kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempontja az volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Ehhez a kiváló tulajdonságai miatt az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, a levegőtől és nedvességtől, így megőrzi a kávéőrlemény frissességét, másrészt környezetbarát, mivel korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

A Nespresso 2020-ra célul tűzte ki, hogy globális kapszula-újrahasznosítási kapacitását a jelenlegi 75%-ról 100%-ra emeli, amihez most Te is csatlakozhatsz!