Gasztro, Lifestyle

Vásárolj tudatosan és ints búcsút a nejlonzacskóknak!

Auchan
Vásárolj Te is tudatosan az új csomagolóeszközökkel!

Ma már egyre több családban fordítanak különös figyelmet a környezettudatos táplálkozásra és ehhez kapcsolódóan az életvitelre is. Sokszor bele sem gondolunk, hogy már az élelmiszerek vásárlása kapcsán, mennyi mindenre lehetne odafigyelni a környezetünk védelme érdekében, egészen mostanáig, mert az Auchan Magyarország áruházlánc most ennek is nyomatékot adott. Elsőként teszi meg, hogy kivezeti az egyszer használatos műanyag zacskókat és helyére környezetbarát csomagolóeszközöket biztosít, ezzel óriásit lépve a természetvédelem útján!

Auchan
Jelenleg 5 féle csomagolással találkozhattok az áruházakban.

Már szerencsém volt kipróbálni a termékeket és mi is igyekszünk egyre jobban odafigyelni. Egy titka van csak, az pedig nem más, mint hogy ne felejtsük otthon a már megvásárolt tasakokat, zacskókat. Jelenleg 5 féle csomagolással találkozhattok az áruházakban, nézzük meg, hogy melyek ezek:

  • Auchan környezetbarát zacskó (10Ft) – Magyar gyártótól, 100% biológiai alapanyagból készült, amely 100%-ban lebomló. Iparilag és házilag is komposztálható. Ha kidobod, a kommunális hulladékokhoz tedd!
  • Környezetbarát pékáru papírtasak (10Ft) – 100%-ban papírból, FSC tanúsítvánnyal rendelkező összetevőkből készült. Papírként 100%-ban újrahasznosítható, és 100%-ban komposztálható.
  • Retasak péksüteményekhez (299 Ft (30×30 cm) és 349 Ft (30×45 cm) – Az áruházban a pékségnél kihelyezett karton display-en találod meg. 100% organikus pamutból készült. Hálós hátoldalának köszönhetően a pénztárnál könnyen látható, hogy milyen péksüteményt vettél. Két méretben (30×45 és 30×30 cm) vásárolhatod meg, teherbírásuk egyaránt 4 kg. Többször használhatod, és 40 fokon ki is moshatod. Vásárlás előtt ne felejtsd otthon!
  • Retasak zöldségekhez és gyümölcsökhöz (499 Ft – 3 db/csomag) – Az áruházban a zöldség-gyümölcs osztályon, fa display-en kihelyezve találod meg. Többször használható, és 40 fokon mosható. Ha ilyen ReTasakkal vásárolsz, az áruházi mérlegen a megfelelő ikon használatával közvetlenül lemérheted a vásárolt terméket. Ne felejtsd otthon, ha vásárolni indulsz!
  • Zöldség és gyümölcs táska (499 Ft) – az áruház zöldség-gyümölcs osztályán, fa display-en kihelyezve találod meg. Akár 6 címkét is rá tudsz ragasztani, így többfajta terméket is beletehetsz. Ha vele vásárolsz, a mérlegen csomagolásmentes funkcióval mérhetsz. Többször is használhatod, fontos, hogy ne felejtsd otthon, ha vásárolni indulsz!
Auchan
Nemcsak praktikusak, de nagyon stílusosak is.

Remélem, hogy Ti is csatlakoztok az Auchan környezetbarát vásárlói köréhez, szuper lenne, ha minél többen választanák ezt a formáját a nagybevásárlásoknak.

___