Szépségápolás

WAX-old ki magad!

Egy nő lábának a szépsége igen imponzáns, pláne ebben a nyári szezonban, amikor kivillannak a szoknyából, de akár említhetém a fürdőruhát is, ahol egy az egyben megmutathatja valódi önmagát. A makulátlan szépsége a szőrtelenítésnél kezdődik, melynek kivitelezésére már sokféle lehetőségünk van, melyek közül most szeretném Nektek bemutatni az aktuális otthoni kedvenceimet, a Pierrewax kínálatából. Én a bőrfelszínt tökéletesítő termékek kapcsán találkoztam a márkával az www.otthoniszortelenites.hu oldalán, de a használatuk után azonnal kipróbáltam a Solo film wax-ot is, mely hatékonysága azonnal lenyűgözött.

ItalWax
A tökéletes szőrtelenítési és lábápolási rituálét keresed?

Sok félreértés van az otthoni szőrtelenítéssel kapcsolatban, melyek közül az egyik legfontosabb alapkérdés, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mi a különbség a gyanta és a wax között?

Elsősorban az összetételük, de igazából a minőségük is! Míg a gyanta kikeményedik, törik, ragacsos, nehéz felkenni, rugalmatlan, betöri a szőrszálat, nem ül bele a kis redőkbe, így nem szed ki minden szőrszálat, addig a WAX ezekkel ellentétben rugalmas marad, nem szakad és az egészen apró szőrszálakat is képes már elsőre eltávolítani. Egy szuper professzionális anyag, melyet már alacsony hőmérsékleten fel tudunk vinni arra a területre, amit szőrteleníteni szeretnénk, így senki nem égeti meg vele magát, illetve a felkenés után egyben, rugalmasan eltávolítható és ha jól használjuk, akkor elég egyszer felvinni a kiválasztott bőrfelületre és eltávolítja az összes szőrszálat.

Nekem például a Solo Film Wax vált be nagyon, de nem csak azért mert rendkívül hatékonyan és tényleg egyszeri felkenéssel távolítja el a szőrszálaimat, hanem azért is, mert pillanatok alatt megmelegszik és azonnal kenhető, ami az állandó rohanásomban igen praktikus. Emellett az is tetszik benne, hogy nagyon kicsi helyen elfér, így bárhová magammal vihetem, akár a nyaralásra is be tudom csomagolni a bőröndömbe. És ne felejtsük el, hogy ez egy “minden az egyben” termék, hiszen arc, a bikinivonal és a hónalj szőrtelenítésére is alkalmas, így nem kell mást magammal vinnem, hogy eltűntessem a nemkívánatos szőrszálakat..

Sok termék esetében sajnos nem tapasztalhatjuk a várt végeredményt, és ezzel kapcsolatban igen érdekes tévhitekkel találkozhatunk:

 • válasszunk minőségi terméket, mert sajnos olyan is elérhető a drogériákban, mellyel még egy profi kozmetikus sem tudna dolgozni
 • fontos, hogy az egyes testrészek szőrtelenítéséhez a megfelelő WAX-ot válasszuk, hiszen azért elérhetőek többféle változatban, hogy megtaláljuk az adott terület kezelésére a legmegfelelőbbet
 • a wax nem gyanta, így össze sem lehet hasonlítani a kettő hatékonyságát, használhatóságát és az eredményességét, ám ezt csak az fogja igazán megtapasztalni, aki már mindkettőt kipróbálta
 • strandolás és szoláriumozás előtt legalább 48 órával célszerű elvégezni a szőrtelenítést, ellenkező esetben a bőr pigmentálódhat és biztos vagyok benne, hogy senki nem szeretne sötétebb foltokat látni a testén a szőrtelenítés utóhatásaként
Nekem ők a kedvenceim!:)

Nekem a különböző szőrtelenítések kapcsán sok a benőtt szőrszálam is, amiket órákig is tudok szedegetni csipesszel és nagyon nem szeretem ezzel eltölteni az időmet. Emellett a bőröm is nagyon kiszárad a kezelések után, aminek az orvoslására a Pierrewax portfóliójában két termék is elérhető. Az egyik egy krém (érzékeny területekre) és elérhető egy lotion (nagyobb felületekre) is. A terápiás aktív krémet az érzékeny területekre lehet használni, mely megakadályozza és kezeli az arcon, a bikini vonalon, a lábakon és a hónaljban a benőtt szőrszálakat, gyulladásokat. Teafaolajjal és A-vitaminnal dúsított formulája emellett csökkenti a bőrpír és a duzzanatok kialakulását is. A terápiás lotiont nagyobb felületekre célszerű felvinni – mint például a lábakra, kezekre – ez egy folyékony koncentrált ápoló, mely gyorsan felszívódik és nem hagy nyomot a ruhán. Gyümölcssavas formulájának köszönhetően 100%-os eredményt biztosít, nagyon finom lesz tőle a bőr. Ezek használatával aktívan ápolhatjuk a kezelt bőrfelületeket, amellett, hogy segítünk szabadon távoznia a szőrszálainknak, melyekkel elkerülhetőek a benövések.

És még mindig nincs vége az ajánlásomnak, mert ha igazán tökéletes bőrfelszínt szeretnék, akkor a waxolás előtt 2 nappal a Miraveda bőrradírját és a waxolás után a kényeztető lotionjét is használom, amik tényleg fantasztikussá varázsolják a bőrömet. Ezek a gyengéd bőrápolók 4 féle (a lotion 3) illatkombinációban elérhetőek, melyek más-más hatóanyagokkal varázsolják simává a bőrt. Én a mandulával dúsított változatot választottam, de érdemes szemügyre vennetek a többit is:

 • A Citrusosban a citrusolaj tonizál és finom illatot biztosít. Ásványi sók, cukor kicsik részecskéivel gyengéden hámlasztanak, megszabadítják a bőrt a keratinizálódott sejtektől. A tisztítás mellett, a radír mélyhidratál és táplál is, köszönhetően a napraforgó, a jojoba és a shea vaj olaj kombinációjának.
 • A Kókuszos radírban az apró kókuszhéj darabkák és a kókuszolaj tisztít és nedvesít. Egy igazán trópusi élményt varázsolhatunk magunknak, mellyel a felső bőrréteget tudjuk peelingezni és kiegyenlíteni.
 • A Mandulásban az édesmandula, a napraforgó, a jojoba és a shea vaj olajak kombinációja lapul, melyek E-vitaminnal együtt táplálják és stimulálják a regenerálódást, illetve fejtik ki antioxidáns hatásukat.
 • A Tengeri radírban az ásványok, a jojoba mikrogranulátumok és a tengeri só tökéletesen megtisztítjá a bőrfelszínt és minden szennyeződést eltávolítanak. A láb durva bőrrétegét hatékonyan távolítják el, majd a speciális olajoknak köszönhetően visszatáplálják és kisimítják a bőrt. Az egész bőr mélyhámlasztására tökéletesen alkalmas, hatékonyan gondoskodik a simaságról, az egységes ragyogásról és a bőr ápolt megjelenéséről.

A GloWax szett is egy izgalmas fejlesztés, amit otthoni és professzionális felhasználásra is egyaránt választhatunk. Összegyűjtöttem az előnyös tulajdonságait, de célszerű megnéznetek a videót is, hogy hogyan kell használni és hogy miért olyan népszerű?!

 • Az eldobható kapszulák segítik a teljesen higiénikus waxolást, így nem kell tartanunk attól, hogy kiütéses lesz a bőrünk
 • Kompakt és kényelmes melegítő rendszere praktikus kis területek szőrtelenítéséhez, ami szerintem állandó probléma az otthoni kivitelezés kapcsán, hiszen így nem elég csak egy termékkel kiviteleznünk a szükséges folyamatokat
 • Ideális választás kozmetikusok számára is, akik mobil szőrtelenítési szolgáltatásokat végeznek az ügyfeleik otthonában, de természetesen a hétköznapi felhasználóknak is nagy előny, hogy könnyen szállítható és a tárolása sem igényel nagy helyet

Szóval, ha Ti is keresitek a megoldást a tökéletes szőrtelenítési és lábápolási rituáléra, akkor próbáljátok ki ezeket a szuper termékeket, melyekről bővebben a www.otthoniszortelenites.hu oldalon tudtok tájékozódni, ahol meg is tudjátok rendelni a kedvenceiteket!

___