Lifestyle

A 10 legjobb tipp a magyar háztartásokból!

Szuper eredményekkel és visszajelzésekkel zárult a Samsung „ADD Magad!” pályázata, ahol a cég arra kérte a Háziasszonyokat, hogy osszák meg a már jól bevállt tükkjeiket és praktikáikat, amelyekkel megkönnyítik a háztartási munkát, ezzel értékes időt spórolva maguknak és a családjuknak. Íme a top 10-es lista, amik közül szerintem mindenkinek érdemes szemezgetnie:

2016-04_nora_samsung_nyito_jav3

  1. „Ha megszürkültek a fehér ruhák, áztasd be őket egy éjszakára! 4 liter vízhez adj 180 g szódabikarbónát! Vagy forró vízbe oldj fel 5 db aszpirintablettát, és abba áztasd be a szennyest, utána pedig öblítéshez önts a mosógépbe 2,5 dl ecetet!” (Ibolya)
  2. “Én heti egyszer vásárolok, akkor viszont egy hétre előre megtervezem, hogy mire van szüksége a családnak, listát írok és az alapján célirányosan veszek meg mindent. Így egy alkalommal el tudom intézni a bevásárlást, elkerülve a napi sorban állást és várakozást a boltban, értékes időt megspórolva ezzel.” (Ágnes)
  3. „A mikrót szinte naponta kell takarítani, de idő (és persze kedv) híján erre ritkán jut idő. A legegyszerűbb mód, hogy mégis csillogjon-villogjon a készülék, ha pár percre citromos vizet rakunk bele. Íme a „recept„: öntsünk 1 dl vizet például egy kisebb mikrózható tálba, majd adjuk hozzá 1 citrom levét, és a megmaradt citromhéjakat is dobjuk hozzá a végén! Ezek után a citromos víz mehet be a mikróba 3 percre, majd még 5 percig hagyjuk bent “dolgozni” az elegyet. Ekkor a mikrót már ne kapcsoljuk be, viszont az ajtót még ne nyissuk ki. Ha letelt az idő, elég egy enyhén vizes szivaccsal finoman kitörölni a szennyeződéseket, és szebb lesz a mikrónk, mint újkorában.” (Eszter)
  4. „Fürdés közben natúrszappanos szivaccsal áttörlöm a kádat, vagy a zuhanyzó kézre eső részeit, kézmosáskor egyszer-egyszer a csapot, így mindig tiszta és fényes a fürdőszoba.  Ez a szokás pillanatok alatt a napi rutinom részévé vált, sőt a gyerekeket is befogtam, pancsolás közben ezt nem is érzik igazán házimunkának.” (Renáta)
  5. „Egyszerre több fajta ételt főzök és nagy adagokat és kiporciózva, felcímkézve  teszem el a mélyhűtőbe. A munkahelyemre ebédre így változatosan tudok vinni belőlük és az idő mellett pénzt is megtakarítok, mert az éttermi menünél jóval olcsóbb, arról nem is beszélve, hogy a minősége is jobb az otthoni ételnek.” (Ágnes)
  6. „A ruhák nem csak szín szerint, de koszosság szerint is szortírozhatók. Némelyiknek ugyanis elegendő egy fél órás könnyű, öblítős mosás, míg van olyan, amit 60 fokon kell kimosni. Lehet, hogy szortírozással veszítek némi időt, de a nagy mennyiségű ruha esetében összességében rengeteget megspórolok mosás közben.” (Viola)
  7. „Az én trükköm a kikapcsolódás. Mikor már kifolyt a leves, bömböl a gyerek, odaégett a sütemény és még a szekrény sarkába is belerúgtál, állj meg egy kicsit! Polcold fel a lábaidat a hajtogatásra váró ruhák kupacára, és nézz meg egy rövid mesét a picivel (picikkel). Az alatt a 20 perc alatt elfelejted, hogy rossz napod van, nevetsz egy kicsit, és újult erővel tudsz nekivágni a teendőknek, amit egyébként fásultan küzdenél le.” (Eszter)
  8. „Reggel érdemes a család előtt felkelni, hogy egy nyugodt kávénál könnyebben átlássuk a napot, és beoszthassuk az időt. Én kezdésként listát írok: először összegyűjtöm minden aznapi teendőmet, aztán fontosság szerint sorba rendeztem őket. Pici gyerek mellett a könnyebb, gyorsabb dolgokat, amikben esetleg segíthet is, akkor csinálom, amikor ébren van. A nagyobb figyelmet igénylő munkába pedig csak akkor kezdek bele, amikor ő alszik.”  (Dzsenifer)
  9. „Listázz! Nagyon nagy az esélye, hogy rajtad kívül más nem veszi észre, hogy kevés a kenyér, vagy épen nincs WC papír. „Akinek nincs esze, legyen notesze.” Ki ne hallotta volna tanára szájából ezt a mondatot gyerekkorában? A jegyzetelés, a többi családtag programjának ismerete fontos, de ma már nem határidőnaplóba írunk, hanem a családi alkalmazással s naptár applikációba pötyögünk. Így könnyen tervezhető válik a család élete vagy heti nagymosás, melynek hagyománya évtizedek óta nem változott.” (Zsuzsanna)
  10. „Egy teendőket vezető alkalmazást (Any.do) használok mindenre: bevásárlólista írására, a napi teendők vezetésére. Mindig az egész hetemet gondolom át, hogy mi az, ami nagyon sürgős, mindenképp el kell intézni, hivatali ügyek, fejlesztő torna gyerekeknek, mosás, főzés, stb. Minden napra elosztva tervezem meg a hetemet. Fontosnak tartom, hogy a játékra szánt időt is betervezzem, így biztos elég idő jut a gyerekekre, nem történik meg az, hogy pont a lényeg marad ki.” (Andrea)

Nektek melyik tetszik a legjobban?