Gyerek

Látványos és költséghatékony gyermekszoba design!

A kislányunk, Lilien nagyon szerette volna jelölgetni, hogy éppen milyen magas, ezért arra gondoltam, hogy meglepjük egy kedves kis falimatricával, ami mégis jobban mutat, mintha csak az ajtófélfára huzogatnánk a strigulákat. Az online keresgélés alatt bukkantam rá a Gyerekszoba falimatrica oldalára, ahonnan sikerült egy csomó cukiságot megrendelnem és gondoltam, hogy Nektek is tetszeni fog! Az oldal megálmodója Kovács Krisztina egy kisfú és egy kislány ÉdesAnyja, aki a kézügyessége miatt nem mert belevágni a gyerekszobái festésébe, viszont egy olyan dekorációs megoldást szeretett volna készíteni, amit könnyedén, egyszerűen és megfizethető áron lehet kivitelezni.

Így jött létre a weboldaluk, ahol rengeteg féle kedves, vidám falimatrica közül lehet válogatni. A dekoratív külső praktikus elemeket is hordoz magában, miszerint a matricák szinte nyom nélkül eltávolíthatók a falról, áthelyezhetők másikra, emellett gyerekjáték a felhelyezésük is. A megrendeléstől számított 48 órán belül megérkeznek a termékek és ha valami oknál fognak nem nyerné el a legkisebbek tetszését, akkor Mosolygaranciával 15 napon belül visszafizetik az árát. Nekem az is nagyon tetszik, hogy az ágyak mellé kerülő matricák lehetőséget adnak az esti mesélésre is, amihez a weboldalon Kriszta még meséket is összegyűjtött. A falimatricák csoportosítását a legjobban 3 fő szempont szerint gondoltam bemutatni, ami végtelenül logikus, hiszen a gyerekek neme nagyban meghatározza a szobája stílusát. Én lányoknak, fiúknak válogattam, emellett egy unisex csoportot is készítettem, ami bármilyen nemű gyermek szobájába jól mutat.

2015-10-nora-falmatrica_1200x700

A lányok birodalmában a rószaszínes színvilág kapja a fő hangsúlyt, amiben hercegnők, virágok, habos-babos kedvességek dominálnak a leginkább. Íme az én best of válogatásom:

 1. A Robogós csajos matrica (4890 Ft – 100×50 cm) azért tetszett nagyon, mert a Férjem is motorozik és ez a szenvedélye már a kislányunkra is ráragadt. Egy picit idősebb korára terveztem egy ilyen matrica beszerzését, de az biztos, hogy egy vagány városi lány szobájába igazi pörgést varázsol.
 2. A Pillangók, virágok és baglyok minta (4890 Ft – 110x56cm) sokszínű, vidám és élénk színvilágot takar, ami akár baba kórtól is jól mutat a gyerekszobában.
 3. A Madáretetők cseresznyefaágon kompozíció (5490 Ft – 139x133cm) egy kedves kis díszes dekoráció lehet egy kislányszobába, amit akár ágy vagy egy íróasztal fölé is el tudok képzelni.
 4. A fényképek bármilyen korosztály számára emlékeket hordoznak, ezért ezt a Rózsaszín emlékek képkeretes falimatricát (5690 Ft – 170x120cm) azoknak választottam, aki szeretnek hangulatokat, érzéseket varázsolni a szobába. A dekorációban található képkeret motívumokban 3 fénykép is elhelyezhető, az alatta lévő parányi rózsaszínű virágok pedig csodaszép virággömböket alkotnak, így kellemes tavaszi-nyári hangulatot idéznek a gyerekszobába.
 5. A félősebb kislányoknak választottam a Fluoreszkáló sütivilág falimatricát (5990 Ft – 120x100cm), melyben minden gyermek egy kishercegnőnek képzelheti magát. Egy csodás tortából készült kastélyt, egy gyönyörű liget vesz körül, ahol muffin virágok nyílnak és még a hintó is cukorkából van! 🙂

2015-10-nora-falmatrica_1200x7002

A fiúk szobájába a kékesebb árnyalatokat helyeztem az előtérbe és azokat a motívumokat, amik számukra izgalmasabbak, mint egy auto, egy daru vagy egy tengeri hajó.

 1. Igazi rosszcsont kalózoknak választottam a Tengeri hajókázás képkeretes falimatricát (4590 Ft -89x110cm), ahol hajók, sirályok, tengeri élőlények varázsolnak kalandos hangulatot a gyerekszoba falára, emellett tökéletes választás 1-1 közös vagy kedvenc fotó kihelyezésére.
 2. A kisfiúk alap kiegészítője egy egy közlekedési eszköz, amihez a Járművek földön, vízen, levegőben falimatrica (4890 Ft -110x80cm) is hozzá tartozhat. Ez a szett 22 db különböző járművet rejt, amiben helikopter, repülő, hőlégballon, rakéta, markoló, betonkeverő autó, rendőrautó, mentőautó, tűzoltóautó, teherautó, iskolabusz, motor, bicikli, vonat, tengeralattjáró, csónak, hajó és vitorlás is helyet kapott.
 3. Témaválasztásában és színvilágában is ötletes a Városi építkezés daruval, traktorral falimatrica (4890 Ft – 150x35cm), mely egy mozgalmas városi képet mutat be magas épületekkel, munkagépekkel, járművekkel.
 4. A Nyuszik tűzoltóautója magasságmérőt – 5490 Ft (90x180cm) választottam a fiúknak, ahol a bátor nyuszik tűzoltóautójának létrája szolgál magasságmérőként. A kicsi növekedés közben egyre feljebb jut a létra fokain, amelynek tetején már várja a bolyhos tűzoltóparancsnok.
 5. A színes állatkák a fiúk szobájából sem hiányozhatnak, ezért az Állatkerti állatok fája – 7490 Ft (185×90 cm) szuper elem lehet. A színes levelű fa rengeteg kis és nagy állatot rejt: majmok, madárkák, baglyok, maci, róka, zsiráf és elefánt is található ezen a gyönyörű, akár az egész falat beborító matricán.

2015-10-nora-falmatrica_1200x7003

Az unisex kategóriába értelemszerűen olyan matricák kerültek, melyek akár egy lány vagy egy fiú szobájában is jól mutathatnak. Nem a színek a dominánsak, hanem a dekoráció sokszínűsége.

 1. Minden kisgyerek szeret a természetben játszani, ezért választottam a Zöld levelű fa zsiráffal, zebrával, majmokkal, baglyokkal díszített falimatricát (6990 Ft – 197x135cm), mellyel kedves kis barátokkal lehet megtölteni a szobát.
 2. Én ezt a cuki Elefántos magasságmérő falimatricát (5490 Ft – 85x123cm) rendeltem, ahol a méhecske, napocska és felhő szinesíti a képet. 175cm-ig használható, remélem még kitart 2-3 évig!:)
 3. Aranyos boci, kedves maci, vidám elefánt, lepkék és viragok dominálnak ebben az Imádnivaló tehén, elefánt, macik falmatricában ( 5490 Ft -170x100cm), amit én inkább kisbabás szobába tudok elképzelni.
 4. A tengerek mesebeli világa minden kisgyerek számára rejtélyeket és kalandokat takar ezért ezzel a Tengeri mesevilág falimatricával (5690 Ft – 150x126cm) izgalmas világba kalauzolhatjuk őket. A képet delfin, bálna, halacskák, teknős, csikóhal, rája, rák, a kis hableány és még egy csillogó kincsesláda is alkotja.
 5. A fényképek kedvelőinek ajánlom az Emlékeink fala falimatricát (6490 Ft – 220x100cm), mely méltó elhelyezést biztosít a kedvenc fotóinknak. Ez az egyszerű színösszeállítású, esztétikus motívumokkal díszített fa 14 kép kihelyezésére alkalmas, amiket a fa mellett szálló madarak kihúzott kötélre függesztett keretei biztosítanak.

Remélem, hogy Ti is ötletesnek találjátok ezeket a dekorációs elemeket, melyek között érdemes tovább szemezgetni a Gyerekszoba falimatrica weboldalán, ahol még rengeteg minta közül válogathattok!