Gyerek

Mintha világ – ahol bármi megtörténhet!

Végre közeledik a nagy nap, amikor átadhatom a kislányomnak a már régóta őrzött Sylvanian Families meglepetéseimet. Régóta gyűjtögetem a különböző kiegészítőket, a családdal azt beszéltük meg, hogy karácsonykor lesz a leleplezés, tőlünk kapja az alap házat és a többi családtagtól pedig a kiegészítőket.

homes logo

Rengeteget tanulmányoztam ezt a terméket, nemcsak az egyedi formatervezése tetszik, hanem az is, hogy különböző szerepjátékokon keresztül taníthatom a kislányomat, ami az élet minden területén fontos szerepet játszhat. Segíti a személyiségfejlődést, a társadalmi szerepek elsajátítását, a kreativitás kibontakozását és az érzelmek jobb feldolgozását is. A legfontosabb, hogy merjünk a gyermekünkkel nyitottak lenni és együtt elmerülni a játékban. Találkozhatunk váratlan fordulatokkal, szabályokat is kialakíthatunk nem másképp, mint a való életben. Megtaníthatjuk tisztelni a játék világát és nyugodt, békés közeget teremthetünk, ahol a nap végén megnyugtató érzés lesz lefeküdni, hiszen mindent átbeszéltünk, ami izgatja a fantáziáját.

top_image logo nyito

A fejlesztő tulajdonságai mellett azért is szimpatikus ezt a játék, mert folyamatosan bővíthető, így mindig meg lehet lepni a gyermekünket 1-1 újabb kiegészítővel. Kezdjük az alapoknál, a házak kiválasztásával…Van választék bőven, 5 ház közül – világítós- , kezdő szett- , 3 emeletes-, hétvégi-, faház – kell megtalálnunk a megfelelőt, nekem a világítós volt a legizgalmasabb.

házak mix logo

A következő lépés a szereplők kiválasztása, rengeteg család közül válogathatunk – csoki nyuszi, erdei mókus, selyem cica, fehér egér, sündisznó, chiffon kutyus szürke cica, masckó, bari, koala…stb. – külön bébik és ikrek, illetve további figurák is csatlakozhatnak az otthonokba.

családok mix logo

A részletekre is érdemes hangsúlyt fektetnünk, hiszen ugyanúgy lehet szépítgetni a házakat, mint a saját otthonunkat. Egyszerűen imdánivalóak a komplett szoba szettek, de külön bútorokat is össze lehet állítani. Tényleg csak a kreativitásunk szabhat határokat az erdei családi lak kialakításában.

bútor szettek mix logo

A házak mellől ki is mozdulhat a család amihez különböző járművek is választhatóak, így eljuthatunk egy hamburger étterembe, a suliba, az oviba, a játszótérre, a kisboltba vagy akár a kórházba is.

utazó készlet mix logo

Nem is tudom, hogy hol folytassam….Még rengeteg szuper terméket tudnék bemutatni a Sylvanian Families termékcsaládhoz kapcsolódóan, de inkább nézzétek meg a Játéksziget oldalát és fedezzétek fel Ti is az összes kiegészítőt!