Lifestyle

Beszereztem a legmenőbb Mio menetrögzítő kamerát!

Egyre több autós barátomtól hallottam, hogy a kocsiban elhelyezett fedélzeti kamerák, nagyon nagy segítségükre voltak, ezért úgy döntöttem, hogy idén én is beszerzek egyet magunknak a külföldi utazásainkhoz. Szeretek vezetni és sok időt töltünk az autóban, ezért minden olyan eszközt és kényelmi szempontot előnybe szoktam részesíteni, melyekkel biztonságossá és rugalmassá tehetjük a kocsiban töltött időnket. Nagyon szeretem a technikai kiegészítőket, melyek segítségével nagyban megkönnyíthetjük az életünket, úgyhogy most egy olyan menetrögzítő kamerát szereretnék Nektek bemutatni, mellyel több szempontból is bebiztosíthatjuk magunkat a kiruccanásaink során.

Mio MiVue™ C570
Ismerjétek meg a Mio MiVue™ C570-es menetrögzítő kamerát!

Egy ilyen technikai eszköz megvásárlása előtt rengeteg szempontot figyelembe szoktam venni, ami mos sem maradhatott el, úgyhogy ismerjétek meg, hogy miért a Mio MiVue™ C570-es modellre esett a választásom:

  • A Sony mindig is igényes termékeket gyártott, ezért amikor láttam, hogy ez a kis szerkezet egy kiváló minőségű STARVIS CMOS érzékelőt rejt, egyből tudtam, hogy nagy baj nem lehet. Segítségével gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, tiszta és gazdag színekkel teli képet kaphatunk, az infravörösközeli tartomány révén annyira közel kerül az éjjellátó felvételekhez, amennyire egy műszerfalkamera esetén csak lehet. Ez nyilván akkor fontos, amikor egy esti túrára indulunk és akkor is szükségünk van a lehető legjobb felvételekre.
  • A kamera egy ilyen eszköz tekintetében kulcsfontosságú, szóval ez egy igen fontos szempont volt a választásomnál. Ebben a menetrögzítő eszközben egy Full HD 1080p magas minőségű, 150°-os, széles látómezejű videófelvételek készítésére alkalmas kamera lapul, ami éjjel és nappal is képes mindent rögzíteni, úgy, hogy minden részletet felvesz a lehető legjobb minőségben.
Mio MiVue™ C570
Ilyen kicsi és nagyon sokmindent tud!
  • A GPS azt gondolom, hogy ma már egy kihagyhatatlan rendszere a technikai elemeknek, egy ilyen eszköz esetében pedig pláne létfontosságú a hely és a sebesség megfelelő felvételéhez. Ez az eszköz képes minden felvételhez rögzíteni a hely és a sebesség adatait, ami akár egy baleset kapcsán fontos bizonyítékul szolgálhat. A hasonló kategóriás, konkurens kameráktól eltérően itt a GPS modul teljes egészében be van építve az eszközbe, szóval ebben a kis kecses szerkezetben már ez is benne van. Ja és majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy ennek a segítségével figyelmeztet is minket az érvényes sebességkorlátozásokra, így rajta nem múlik, hogy ne a megfelelő sebességgel haladjunk.
  • A másik nagy kedvencem a készülékben a GPS sebességmérő-kamera figyelmeztetés, ami annyi jelent, hogy a Smart Alert funkciónak köszönhetően a rögzített távolság figyelmeztetés vagy a szabadalmaztatott, egyedülálló dinamikus figyelmeztetés technológia segítségével értesíti a sofőrt a kamerától való távolság vagy a vezetési sebesség alapján. Ehhez pedig ingyenesen elérhetőek a sebességmérő kamera frissítések. Ugye, hogy milyen sokoldalú?
Mio MiVue™ C570
Olvassátok el, hogy milyen szuper funkciói vannak
  • A város parkolással bajlódoknak is ajánlom, mert a legújabb mozgásérzékelő technológiával van ellátva, ami annyit jelent, hogy a kamera automatikusan aktiválódik és videót készít, ha mozgást észlel a jármű előtt. Ez miért fontos? Azért, mert akkor is bizonyítékokat gyűjt, amikor éppen nem vagyunk az autóban. Ennek a funkciónak a használatához Smartbox szükséges, amelyet külön kell megvásárolni, de szerintem megéri, ha már csak egyszer is a segítségünkre lehet.
  • Számomra az is fontos volt, hogy ez az eszköz ne legyen túl nagy és ne zavarjon, hogyha felteszem a szélvédőre, szóval ennek a kritériumomnak is megfelelt, nagyon kompakt és jól is néz ki. A tartókonzollal könnyedén felhelyezhető, majd elforgatható bármely tetszőleges irányba, hogy minden képi bizonyíték a felvételekre kerülhessen. Egy baleset során, akár átválthatunk fotó módra is és könnyedén lefényképezhetjük vele az általunk szükségesnek tartott részleteket.

Remélem, hogy mindent leírtam, ami számomra is fontos volt a választásnál, ha bővebb információt is szeretnétek róla, akkor KATTINTSATOK IDE illetve nézzétek meg ezt a kisfilmet, amiben rendőrök hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban. Illetve kövessétek nyomom a facebook és az instagram oldalamat is, ahol majd a termékkel kapcsolatban majd a személyes tapasztalataimat is meg fogom osztani Veletek!:)