Divat, Lifestyle

Divatrajongóknak KÖTELEZŐ! Megajándékozzalak ?

Szeretem, hogy a divatszakemberek fantáziája határtalan, ezért sem lepődtem meg, mikor Lonovics Zoltán a Móra Kiadó művészeti vezetője egy különleges könyvsorozattal rukkolt elő. Nemcsak azért izgalmasak a könyvek, mert egy kortárs karakter segítségével mutatják be a stílustörténeti korokat, irányzatokat és az aktuális trendeket, hanem azért is, mert a világon ez az egyetlen olyan foglalkoztató könyvsorozat, melynek a főszereplője egy fiú karakter.

covers-nyito

Gilbert, a főszereplő egy fiatal, vagány blogger, aki egy modern figura is egyben, otthonosan mozog a művészetekben, kihasználja az internet adta lehetőségeket, szeret utazni a világban, és ezt be is mutatja saját instagram oldalán. Egyik legfőbb üzenete, hogy meggyőzze a fiatal lányokat és fiúkat arról, hogy nem érdemes versengeniük az idealizált sztárokkal, hanem helyette érdemes a saját stílusukat kialakítaniuk, és azzal kifejezni önmagukat.

gilbert-mix-logo

Engem a Cipő- és Táska Divat Suli kötetei inspiráltak a legjobban, elsősorban 8 éves kor fölötti lányok és fiúk a célcsoport, de szívesen lapozgattam én is a könyveket. Egy rövid divattörténeti áttekintés után megimerhetünk néhány ikonikus lábbelit, majd szuper anyagminták, tervek, matricákat és sablonok segítségével mindenki elkészítheti a saját kollekcióját. A cipőknél válogathatunk szandálok, magassarkúk, csizmák és edzőcipők között, a táskák esetében tervezhetünk retikült, hátizsákot, váll- vagy akár kézitáskát is.

A Barokk és az Art Deco szinezőkönyv egy kortörténeti áttekintést takar, melyben bemutatja az időszak főbb jellenzőit, illetve az olvasó minták és matricák segítségével tervezheti meg a saját deco enteriőrjét, ruháit, berendezési tárgyait.

gilbert-sajto-mix

Nemrég egy gyerekfoglalkozásokkal egybekötött sajtótájékoztató keretein belül mutatták be az eddig elkészült köteteket, melyen sajnos nem tudtam részt venni, de már a képek alapján lehetett látni a frenetikus hangulatot…:)

Ha Te is szeretnéd MEGNYERNI valamelyik kötetet, akkor csak ki kell választanod az eddigi Gilbert sorozatból, hogy melyiket szeretnéd és megírni nekem blog vagy facebook – kizárólag az ilovemom oldalán kommentelők vesznek részt a játékban – kommentben!