Gyerek, Lifestyle

Felejthetetlen kalandjaink a Richter Safari Park-ban!

Hétvégén ellátogattunk a nagykőrösi Richter Safari Parkba, Magyarország egyetlen autós safari és élményparkjába, amely 2023-ban új élményekkel és állatokkal várja a látogatókat. A parkban a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok várják a látogatókat, ahol egész napos kalandokban lehet része az egész családnak. Készítettem Nektek egy kis élménybeszámolót…

Köszönjük Richter Józsefnek a felejthetetlen élményeket!

A park egyik legizgalmasabb programjával kezdtük a kalandozásunkat, ami vitathatatlanul a ragadozó safari. A túra során egy különleges ketreces kamionba szállnak be a látogatók, mely oldalára friss husikat erősítenek, hogy a nagymacskák “szagot kapjanak”. A túra során testközelből nézhetjük ezeket a csodálatos fenevadakat, fantasztikus élmény ahogy a tigrisek és az oroszlánok mindössze egy méterről lakmároznak előttünk.

Richter Safari Park
A ragadózó safarin testközelből csodálhattuk ezeket a csodás vadállatokat

Következő állomásunk az elefánt tréning volt, amit naponta különböző időpontokban is megtekinthetnek az érdeklődők. Itt két intelligens óriáselefánt különböző mutatványokkal szórakoztatja a nagyközönséget, még labdáztunk is velük és azt is megtudtuk, hogy a produkció végén ínycsiklandó kürtöskalács a jutalmuk.

Richter Safari Park
Labdáztunk az elefántokkal

Következő állomásunk a cirkusz volt, ahol 40 perces előadást tekintettünk meg, akrobaták, artisták bemutatójával és bohócok vicces produkciójával. A műsor nagyon színvonalas volt, jókat nevettünk, izgultunk és a végén szelfiket is készítettünk az előadókkal.

Richter Safari Park
A cirkuszban is izgalmas programokkal várják a látogatókat

A cirkuszi előadás után a magasból is szemügyre vettük a parkot a Safari Eye-ról, ami Magyarország legegzotikusabb óriáskereke. Több mint 30 méter magasságból pásztázhattuk az egzotikus állatokat és a táj magával ragadó szépségét.

Richter Safari Park
A Safari Eye-ról az egész parkot megcsodáltuk

Nem sokkal a magaslati élmények után egy igazán látványos motoros bemutató következett – több mint 20 méter magasban egy kifeszített drótkötélen Simet László világhírű artista végigmotorozott közel 200 méter hosszan a park területén. Korábban ezt a szenzációs produkciót a londoni olimpia záróünnepségén láthatta a nagyérdemű közönség. Röviden és tömören összefoglalva, tátva maradt a szánk…:)

Richter Safari Park
Simet László világhírű artista motoros bemutatója is szenzációs volt

A látványos bemutatók után meglestük a “Mini Zoo” állatsimogató kisállatait, melynek kifutói úgy vannak kialakítva, hogy besétálhatunk hozzájuk és ha szerencsénk van, akkor meg is simogathatjuk őket. Találkoztunk szurikátával, nyuszival, kecskékkel, őzikékkel, pávákkal, kengurukkal és lovakkal is. Nagyon élvezték a lányok!:)

Richter Safari Park
Kis kedvencekkel a “Mini Zoo”-ban

És a kalandjainknak itt még közel sem volt vége, ugyanis következett a kisvonatos safarink az állatok között, amit a bátrabbak saját autóval is megtehetnek. Ez is egy igazán élménydús 40 perc volt, safari csemegét is vettünk az állatoknak, akik izgatottan várták, hogy megkínáljuk őket a finomságokkal. Izgalmas és magával ragadó élmény volt, ahogy a zsiráfok, tevék, szarvasmarhák közvetlen közelről a kezünkből ették a répákat.

Richter Safari Park
A kisvonatos safarin a kezünkből etettük az állatokat

A sok extázis után levezetéseként gokartoztunk, dodgemeztünk, ugrálóváraztunk, körhintáztunk és még vizibiciklizni is mehettünk volna, amit a legközelebbi látogatásunkra tartogatunk.

Richter Safari Park
Gokartoztunk, ugrálóváraztunk, körhintáztunk…

Remélem, hogy a fenti kis ízelítőből Ti is kedvet kaptatok, hogy ellátogassatok ebbe az egyedülálló élményparkba. Többféle jegyet is tudtok vásárolni, mellé zsetonokkal, de ajánlom a gazdaságos VIP karszalagot, mellyel korlátlanul használhatók a különböző élményelemek. Fontos, hogy az autós szafari látogatása időpontfoglaláshoz kötött, melyre a Safari Park oldalán szükséges regisztrálni, itt minden további információt megtaláltok.

A park kedvező elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető Budapestről is, autóval kevesebb, mint egy óra alatt leértünk, szóval bátran ajánlom egy hétvégi programnak, ahol az egész család szuper élményekkel fog gazdagodni, mi imádtuk!:)

___