Gasztro, Lifestyle

Füstösen szereted?!

Egy szuper évinditó ebéddel kezdtük a brainstormingot a woman power project csajokkal, melyhez egy különleges helyszínt is választottunk, az UMO éttermet. Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik a város legújabb étteremnyitása a Budai Vár tövében.

Ilyen szuper környezetben jobban megy az ötletelés

Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik. Közül 16 féle étel- és koktélkülönlegességet kóstolhatunk, melyhez a kiváló alapanyagok a világ különböző pontjairól érkeznek, így több kultúra és tájegység is találkozik egy tányéron.

A multikulturális koncepcióra példaként említhetném az Oh!Padron fogást. Ez grillezett durbincs Binchotan faszénen sütve, vajemulzió és padron paprika. Ebben több különböző gasztrokultúra ér össze. A durbincs frissen az Adriai tengerből érkezik, egy francia konyhára jellemző mártás (beuerre noisette) kíséri, körete pedig a Spanyolországban tapasként fogyasztott padron paprika. Ehhez társul az UMO Paloma koktél, mely mexikói jegyeket hordoz (alapja füstös jegyekkel bíró mezcal grapefruittal és fűszersóval).

„Amikor a koncepciót fejlesztettem, az lebegett a szemem előtt, hogy az UMO nyisson ablakot a világra, az alapanyagok és a gasztronómiai technikák közös játéka hozzon létre egy felemelő élményt” – magyaráz José Guerrero, kolumbiai fejlesztő-kutató séf, akit az Arany Kaviár új koncepciójának megalkotásakor már megismerhetett a hazai értő gasztroközönség. „Egyediségünk, hogy ételeink mellé különleges koktél párosításokat is adunk. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás összefonódik a koktélozás élményével és tökéletes összhangban együtt alkotják ezt a minden érzékszervre ható utazást.”

Az UMO koktéljai pedig nem kisebb név alkotta meg, mint Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa: „A koktélok alapjául szolgáló szirupokat különböző gasztronómiai technikák alkalmazásával készítjük, a füst nagyon fontos számunkra. Kifejezetten adott ételek mellé ajánljuk őket.”

Ez a magával ragadó hely és a kreatív csapata már várja a vendégeket a Ponty utcában. Napközben és este is érdemes kipróbálni, mert mindig más hangulata van a helynek. Asztalfoglalás: +3630-357-2498.

___