Gasztro, Gyerek

Hello Lukas & Lea a konyhánkban!

A lányaimat nem tudtam elég korán beengedni a konyhába, hiszen már egész kiskorukban nagyon szerettek tésztát gyúrni és segétkezni a különböző sütik elkészítése kapcsán, mert ugye a maszatolás a legjobb móka!:) Ez a lelkesedésük a mai napig töretlen ezért is gondoltam, hogy meglepem őket egy Lukas & Lea receptkönnyvel, ami több szempontból is izgalmas lehetőséget kínál a kicsiknek.

A könyv egy igazi családi remekmű, melynek megálmodója Kata, aki egy Németországban élő Anyuka. A szülési szabadsága alatt született meg benne az ötlet a könyv elkészítésére, amikor kisfiával, Lukassal, nap, mint nap sürögtek-forogtak a konyhában. A kötet elkészítésében bátjya, Bálint is segétkezett, aki főszakácsként sokéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezett, így nem is volt kérdés, hogy a szakmai háttér is biztosított ilyen formában.

Nagyon élvezték a munkafolyamatokat…:)

A receptkönyv lehetőséget kínál arra, hogy a kicsik is önállósíthasság magukat és igazi élmény legyen a konyhában készülő finomságok elkészítése. A könyvben több, mint 500 színes kép lapul, melyek segítségével lépésről lépésre lehet haladni a receptek elkészítésével, szóval még akár az óvodások is könnyedén használhatják, hiszen nem szükséges az olvasás készsége a kivitelezéshez. A receptkönyv mellett 5 mérőkanál is lapul a csomagban, hogy a hozzávalók megfelelő adagolás is pofonegyszerű legyen. A könyv 12 változatos recept elkészítéséhez kínál segítséget a legegyszerűbb muffintól, a kalácsokon át, a pillangótortáig.

Nagyon finom lett és pillanatok alatt elfogyott mindegyik

A lányaim már akkor extázisban voltak, amikor kiválasztottuk, hogy melyik süti kerüljön hétvégén az asztalra, ezeknek az elkészítése pedig már csak hab volt a tortán. Ha Te is szeretnéd bevezetni a gyermekedet a sütés-főzés örömteli pillanataiba vagy csak imádtok közösen tevékenykedni a konyhában, akkor érdemes szemügyre vennetek ezt a szuper receptkönyvet, amiről részletesebben a Lukas & Lea a konyhában weboldalon tudtok tájékozódni, illetve meg is tudjátok rendelni.

___