Gyerek, Lifestyle

Gyermekgyógyászati ellátás, magával ragadó környezetben, de elérhető árakon!

Nemrég volt lehetőségem közelebbről is megismerkedni a Dr. Rose Magánkórházzal, ahol a hiedelmeimmel ellentétben nagyon pozitívan csalódtam. A magával ragadó környezet és a profi szakemberek mellett, megfizethető árakon elérhetőek az egyes szolgáltatásaik, melyeket magas színvonalú, wellness feelinges környezetben élvezhetnek a betegek. A 10 éve nyílt, 3 szintes, 17 szobával, 2 műtővel felszerelt komplexum egy olyan piaci rést tölt be, mely kórház kategóriának teljesen egyedülálló.

Recepció

Az intézmény orvosai kimagasló szakmai tudásukkal és gyógyító, emberközpontú hozzáállással nyerik el a pácienseink bizalmát. A Lánchíd lábánál található Magánkórházban több mint 30 szakterületen, egyedülálló diagnosztikai vizsgálatokkal, szűrőcsomagokkal, oltóközponttal, illetve éves kártyás konstrukciókkal kínálnak komplex egészségügyi szolgáltatásokat az oda látogatók számára.

Bepillantást kaptam a lélegzetelállítóan egyedi szülészeti apartmanba, a kényelmi szempontból egyedülálló betegszobákba és a gyerek rendelőbe is, ami mellett nem igazán tudok szó nélkül elmenni. Azt gondolom, hogy a legkisebbeknek készült vizsgáló kialakításakor létfontosságú, hogy egy olyan környezetben lépjenek be a gyerekek, hogy véletlenül se essenek kétségbe és a hely aurája feloldja a kicsik szorongását, bizalmatlanságát. A Dr. Rose-ban is azt vallják, hogy a gyerekek nem “kis felnőtt”-ek, így ha bármi problémájuk van, akkor ahhoz speciális kommunikációt igényelnek, hiszen így lehet csak valóban feltérképezni a tüneteiket.

Kórterem

Két kislány Anyukájaként bátran kijelenthetem, hogy elképesztően nehéz találni és bejutni egy jó szakemberhez és akkor nem is az állami szférát említeném, hanem a magánrendeléseket, ahol volt olyan, hogy több hónapot is kellett várnunk mire kaptunk konzultációra időpontot az ajánlott orvoshoz. Mint tudjuk, különböző életkorokban, de elsősorban újszülöttek, csecsemők esetében kiemelten fontosak a testi, lelki fejlődés menetét követő vizsgálatok, melyek életmódbeli, egészségügyi kérdésekre is választ adnak. Emellett pedig folyamatosan felmerülhetnek speciális problémák is, melyeket sürgős esetben azonnal vagy minél gyorsabban kell orvosolni. Tetszik, hogy az intézmény tizenegy gyermekgyógyászati szakterülettel rendelkezik, így a speciális problémák kezelésére is lehetőséget biztosítanak. A járóbeteg ellátás mellett komplex gyermekorvosi ellátásuk részét képezi az életkor- és betegségspecifikus szűrővizsgálatok, az éves kártyás konstrukciók, illetve a kötelező és ajánlott védőoltások beadása is. Gyermekorvosaik a nap 24 órájában rendelkezésre állnak személyesen és telefonon is.

Gyermek konzultáció

Ti például hallottatok már az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációról?

Ez a konzultáció egy 0-5 év között használható prevenciós és intervenciós módszer, mely már évek óta elérhető Magyarországon. A korai érzelmi és viselkedésszabályozási problémák, kapcsolati nehézségek és egyéb korai testi-lelki problémakörök enyhítését, kezelését célozza meg, ezzel támogatva a kiegyensúlyozott szülő-gyerek kapcsolatot és a harmonikus fejlődést.

A regulációs vagy viselkedés szabályozási zavarok hátterében számos komponens állhat, melyek hatással vannak a mindennapi interakciókra és ezáltal az alakuló szülő-gyerek kapcsolatokra. Kutatók becslése szerint ez a csecsemők 5-10%-nál kialakul vagy már a születésétől fogva létezik. Ez megmutatkozhat az alvás-, evés és sírásproblémákban, a játék iránti érdeklődés hiányában, fejlődésbeli elmaradásokban, 2 éves kortól pedig a tünetek kiterjedhetnek a testvérrivalizációra, de más problémák is megjelenhetnek, akár a normális fejlődést meghaladó dac, elválástól való félelem, kontrollálhatatlan dühroham, koncentrációs zavar vagy motorikus nyugtalanság.

Felkeltette az érdeklődésemet ez a téma, mert a környezetemben hasonló problémákkal élnek Anyukák és nem nagyon tudták, hogy milyen irányban induljanak, főleg akik az elsőszülött gyermeküknél még nem annyira rutinosak. Megtudtam, hogy magát a konzultációt egy orvosi vizsgálat előzi meg, mellyel kizárják, hogy a háttérben a kicsiknek bármilyen organikus problémája legyen. Leggyakoribb panaszok az evés- alvászavar, illetve az excesszív sírás (amikor 3 héten keresztül, napi 3 óránál többet sír a kicsi és ez a különböző módszereket kipróbálva sem változik, megnyugtathatatlanul sír) , de gyakoriak a bélrendszeri panaszok is. Ezek a tünetek akkor válnak kórossá, hogyha a gyereknek ebből valamilyen elmaradása származik, súly- vagy mozgásfejlődési rendellenessége alakul ki, illetve ha a Szülő ezt teherként éli meg. A konzultáció ebben az esetben a szülővel való együtt gondolkodást jelenti, ahol a gyerek jelenlétével együtt kell feltérképezni a lehetséges okokat, hiszen a gyerekek kiskorukban még az interakciók, élmények útján tanulnak. A vizsgálat során sokszor alkalmaznak video feedback módszert is, melyből elemezni lehet egy-egy adott szituációban megélt viselkedést. Ezek a diagnosztizált interakciós elcsúszások teljes mértékben korrigálhatóak, kezelhetőek és fontos, hogy semmi nem annak a következménye, hogy valaki jó Anya-e vagy sem (amit ma már egyre többször hallani?!

A fenti kezelés mellett ismerjétek meg, a gyermekgyógyászati szakterületeket és a szűrőcsomagokat is:

 • Gyermekgyógyászati szakterületek: 
  • Gyermek allergológia és pulmonológia
  • Gyermek bőrgyógyászat
  • Gyermek endokrinológia
  • Gyermek fül-orr-gégészet
  • Gyermek gasztroenterológia
  • Gyermek kardiológia
  • Gyermek nefrológia  
  • Gyermek ortopédia
  • Gyermek radiológia
  • Gyermek sebészet
  • Gyermek szemészet
 • 6 hetes csecsemő szűrőcsomag
 • Iskolás szűrőcsomagok
 • Gyermekkori viselkedésszabályozási zavar csomag
 • Endokrin és anyagcsere szűrőcsomag gyermekeknek
 • Allergia és asztma szűrőcsomag gyermekeknek

Bízom benne, hogy Titeket is meggyőztek a fentiek és hogyha bármilyen problémátok is felmerülne, akkor Ti is nyugodt szívvel tudjátok majd felkeresni a Dr. Rose Magánkórházat!:)

________________