Lifestyle

Modern ázsiai ízvarázslat…kipróbáltam!:)

A Szent István téri Bazalika szomszédságában egy újabb, fantasztikus gasztróélményt nyújtó hely nyílt meg, a Japanika étterem. A több, mint 30 étteremből álló lánc elegáns lokációt választott az első budapesti étterme számára, mely a kedvező árainak köszönhetően széles közönséget vár egy igazi kulináris ebéd vagy vacsora elfogyasztására. A cég alapelve a minőség és a gyorsaság társítására épül, ezt  be is bizonyították, szuper ázsiai/japán származású háttér személyzettel készültek a finomságok, a pincérek pedig villámgyorsan tálalták a gyönyörű terítékeket, melyeket alíg győztem megkóstolni…:)

IMG_0656 nyito

Rengeteg mindent kipróbáltunk, tetszett, ahogy a hagyományos és a kortárs japán trendeket kombinálták: a sushin kívül (melynek az összeállítását a vendégek válogathatják össze) padthai-okból, salátákból vagy például libamájpatéból is válogathattunk. Akinek nem erőssége a hagyomásnyos ázsia konyha vagy éppen a gyerekeket szeretni bevezetni a különböző ízek világába, az válogathat az Édesburgonya pálcika, Tavaszi tekercs, Bundázott csirkefalatok, Grillezett libamáj, Csirkeszárnyak..stb. közül. A főétel útán ínycsiklandozó desszertekkel lehet zárni a sort, nem ér kihagyni!

japanika mix logo

Az étteremben nemcsak felejthetetlen zamatairól, hanem jellegzetes dizájnjáról is híres. Letisztul vonalvezetés, minimalista dizájn jellemzi, ahol a mélybarna és a szürke harmóniája adja meg az alaptónusokat. A különleges nyitvatartás is kecsegtető, az ebéd és a vacsora mellett éjjeli falatok és divatos ázsiai koktélok is főszerephet jutnak. Érdemes böngészgetni az étel és az ittalapot, mert  jó néha elhagyni a komfortzónánkat és kipróbálni valami újjat. Remélem Ti is kedvet kaptatok, hogy kipróbáljátok, nem fogtok csalódni!!!!:)

japanika_menu-1japanika_menu-2ITALLAP-1ITALLAP-2