Szépségápolás

Szilicium – erő és rugalmasság!

Tudtátok, hogy az oxigén után a szilícium a leggyakoribb elem a Földön? Ez a természetes ásványi anyag mindenhol megtalálható a természetben, ahol az erő és a rugalmasság fontos. Olyan ásványokban lelhető fel, mint a homok, a kvarc és a kristály, de a növényekben is előfordul. Ezzel az esszenciális nyomelemmel kezdődik minden élet és testünk minden sejtjében megtalálható.

Eddig én sem tudtam, de a Szilícium a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Számos alapvető funkciót átvesz szervezetünkben, annak ellenére, hogy csak kis mennyiségben áll rendelkezésünkre: az emberi szervezet mindössze 1,4 g szilíciumot tartalmaz, azonban szinte minden cellában megtalálható! Az emberi test sajnos nem tudja önmaga előállítani, és 20 éves kor felett elveszítjük tárolásának képességét is. Elsősorban a kötő- és támasztószövetben fordul elő, szerepe van a fehérjék vízkötő képességének kialakításában és megtartásában.

Optimális mennyiségű szilíciumot és nyomelemeket tartalmaz a feszesebb bőrért, a csillogóbb hajért és az egészségesebb körmökért és csontokért

Néhány érdekesség, amit érdemes tudni a sziliciumról:

  • Köztudott, hogy a kötőszövetünk rugalmassága, szakítószilárdsága és vízmegtartó képessége az életkor előrehaladtával csökken. A szilícium erősíti a kötőszövetet, amely nélkülözhetetlen a bőr táplálásához és regeneráló erejéhez, ezért érdemes pótolni. Erősíti a kötőszövetet a haj gyökerein és a körömágyon, mert biztosítja a haj és a köröm optimális tápanyagellátását. Erősíti még a haj és a körömlemez szerkezetét azáltal, hogy támogatja a keratin fehérje építőelemek összekapcsolódását.
  • Belülről támogatja a kollagén és az elasztin szintézisét, amelyek a feszesség és rugalmasság alapvető építőkövei. Ugyanakkor a szilícium vízmegtartó képessége támogatja a feszesebb, rugalmasabb bőrszerkezetet.
  • A szilícium tömegének 300-szorosát képes megkötni vízben. Az emberi szervezetben megkötött víz a szilícium segítségével támogatja a tápanyagok eljutását a sejtekhez, valamint a káros anyagok eltávolítását a szövetekből.
  • Elengedhetetlenül szükséges az egészséges porc-és csontképzéshez. Vizes oldatai megkötik a gyulladásos faktorokat, jó gyulladáscsökkentők, és támogatják a szervezet természetes védekezőképességét.
  • A szilíciumhiány megereszkedett kötőszöveten, fénytelen, vékony hajon, törékeny körmökön, valamint petyhüdt, viszkető bőrön nyilvánulhat meg.
Fokozza az anyagcsere aktivitást és ezáltal javítja a sejtregenerációt, valamint a kötőszöveti sejtek regenerálódását

Ismerjétek meg a Silicea egyedülálló termékeit, melyek tökéletesek elemei lehetnek a szilicium pótlásának:

  • Silicea gél – ez a gél fokozza az anyagcsere aktivitást és ezáltal javítja a sejtregenerációt, valamint a kötőszöveti sejtek regenerálódását. Összetételének köszönhetően tudja amit egy szépségvitamin tud (haj-bőr-köröm), de több azoknál, mert a kötőszöveti gyengeséget is kezeli (cellulitisz, striák). Külsőleg és belsőleg is használható. Ajánlott fogyasztói ára: 2500 Ft/200ml
  • Silicea kapszula – ezek a kapszulák optimális mennyiségű szilíciumot és nyomelemeket, cinket, mangánt, szelént és biotint tartalmaznak, amelyekre a szervezetnek szüksége van feszesebb bőrért, a csillogóbb hajért és az egészségesebb körmökért és csontokért. Ajánlott fogyasztói ára: 3100 Ft/30 db
  • Ajakherpesz gél – aktív alkotóeleme a szilíciumgél (kovasavgél), a szilícium ásványi anyag oxigénnel és vízzel alkotott vegyülete. Különlegessége abban rejlik, hogy az égető érzés és viszketés enyhítése mellett a hólyagocskákat célzottan kiszárítja. Ajánlott fogyasztói ára: 2200 Ft/2g
Különlegessége, hogy az égető érzés és viszketés enyhítése mellett a hólyagocskákat célzottan kiszárítja

Remélem, hogy kedvet kaptatok a termékek kipróbálásához, a Silicea weboldalán bővebben is olvashattok ezekről a termékekről és akár online is meg tudjátok rendelni őket!

___